Koe uusi yle.fi

Suora

  • Hiihtolajien MC: Mäkihypyn karsinta
  • Köysikiipeilyn SM ja PM, karsinnat
  • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki

Hallitsevan mestarin lento jatkuu SM-liigassa

Cory Quirk takoi tehot 1+1 JYPin voitossa. Tapparan Tuukka Mäntylän ottelu päättyi suihkukomennukseen.

urheilu
Cory Quirk.
Cory Quirk. (Arkistokuva)SM-liiga

JYPin vahva alkukausi jääkiekon SM-liigassa sai jatkoa, kun se kaatoi Tapparan vieraissa 3-2. Hallitsevan mestarin hahmo oli tehot 1+1 koonnut Cory Quirk, joka sai ottelussa myös kolhuja Tuukka Mäntylän ulosajoon johtaneen taklauksen muodossa.

Tappara haki tiistain kierroksella kauden ensimmäistä kotivoittoaan, kun vastaan luisteli sarjakakkonen JYP Jyväskylästä. JYP oli voittanut kauden neljästä ottelustaan kolme ja ainoa tappiokin oli tullut vasta jatkoajalla turkulaisia vastaan. Tappara puolestaan sai kokoonpanoonsa takaisin Ville Niemisen, joka oli kuumesairaana poissa lauantain Kärppä-pelistä.

Avauserässä Tappara pääsi pelirytmistä nopeammin kiinni ja siirtyi isännän oikeudella 1-0-johtoon ajassa 2.42 Koskiranta-Mäntylä-Aalto-kolmikon ansiosta. JYPin vauhti alkoi löytyä vasta toisessa erässä, ja Eric Perrinin vääntämä 1-1-tasoitus osui tärkeään hetkeen. Kristian Näkyvän veto osui ja upposi ja takasi jyväskyläläisille myös erätaukojohdon. Tappara lähti otteluun seitsemällä puolustajalla, mutta kolmanteen erään luisteli enää kuusi pakkia, kun Tuukka Mäntylä tienasi 5+20-minuuttisen toisen erän lopulla. Mäntylä taklasi JYPin ykkösketjun Quirkia selästä.

Quirk maksoi potut pottuina kolmannen erän ylivoimalla vieden JYPin jo kahden maalin vierasjohtoon. Vierasjohto typistyi kuitenkin Jukka Peltolan osumalla maalin eroksi, mutta edelleen sekin ero riittää jääkiekko-ottelun voittoon. JYPille vieraskentältä täydet kolme sarjapistettä, sen sijaan Tapparalla riittää mietittävää. Eikä vähiten yleisömäärän osalta, Hakametsässä ottelua seurasi vain 4482 katsojaa. JYPin työsulkuhankinta, loppuviikosta Suomeen saapuva Rich Peverley puhutti ottelun jälkeen myös Hakametsän pukukoppikäytävällä. Päävalmentaja Jyrki Aho vaikutti hankintaan enemmän kuin tyytyväiseltä.

- Kaikki on kiinni siitä, miten me ja pukukopissa asiaan suhtaudutaan. Totta on myös se, että meillä on nyt neljä ei-EU-pelaajaa ja pakosta joudumme kierrättämään, mutta onhan meillä myös JYP-Akatemia eli kierrättämistä tapahtuu joka tapauksessa, Aho kommentoi.

Sari Sirkkiä-Jarva, Tampere

Suosittelemme

Tuoreimmat