Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Urheiluilta: Menestyksekkään urheilujan uran vaatimukset

Tehokas Blues nuiji savolaisen lohikäärmeen

Espoon Blues jatkoi väkevää virettään jääkiekon SM-liigassa. Tasaisuutta etsivä KalPa kaatui 5-2.

urheilu
Juuso Ikonen.
Juuso Ikonen oli Bluesin hahmoja.Tomi Hänninen

Ailahtelevaisuus. Se kuvaa KalPan alkukautta, kuten myös ottelua Bluesia vastaan. Edellisessä ottelussa Lukkoa vastaan 0-3-tappioasemasta 5-3-voittoon noussut savolaispoppoo aloitti Espoossa ennakkoluulottomasti ja pelasi kenties parasta peliään tänä kautena. Oli pitkiä hyökkäyksiä, huolella rakennettuja paikkoja ja vauhdikkaan näppärää kulmapeliä.

Matti Kuparinen jätti merkin KalPan hyvästä alusta myös tulostaululle. Kuparinen suti avauserässä 1-0-johdon Sakari Salmisen maagisesta passista. Toinenkin erä oli täysin KalPan hallussa, mutta pari turhaa jäähyä käänsi pelin – ja myös virheitä alkoi tulla enemmissä määrin.

Juuso Ikonen käytti KalPa-puolustuksen pehmeän pelin hyväkseen ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin sama väkkärä tarjoili kuopiolaisten harhasyötön jälkeen Miro Aaltosen 2-1-maalin.

Viime vuosina Blues on tullut tutuksi taistelustaan, mutta heikosta viimeistelystään. Nyt sivu on kääntynyt myös tuon epäkohdan osalta. Liigan tehokkain ryhmä (yli neljän maalin ottelukeskiarvo) karkasi, kun Tommi Huhtala iski kolmannen erän alussa KalPan hyökkäyspään virheen jälkeen 3-1. Ratkaisun maku hiipi monen katsojan suupieliin.

- Avauserä oli meiltä todella hyvää peliä ja toisessakin oltiin kuskin pukilla 5-5-pelissä. Pari tyhmää jäähyä, joista meikäläiselle kaksi, käänsi homman. Kolmannessa erässä hyydyttiin, HPK:sta täksi kaudeksi KalPaan siirtynyt Janne Kolehmainen summasi.

Miika Koivisto kavensi vielä 2-3:een, mutta lohikäärmeteemastaankin tutuksi tullut savolainen ritariryhmä kellistyi lopullisesti Henri Laurilan ja Kristian Kuuselan osumilla. Bluesille neljäs peräkkäinen voitto luvuin 5-2.

- Alku oli tahmea, kuten viime viikollakin SaiPaa vastaan, mutta nyt on onneksi pystytty kääntämään näitä otteluita, Bluesin alkukauden tehoketjun puolustusorientoitunein jäsen Niko Nieminen totesi.

Suosittelemme

Tuoreimmat