Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Kangasniemi: Olen jutellut näistä monta kertaa Miedon kanssa

Kaarlo Kangasniemi kertoi TV1:n Arto Nyberg -ohjelmassa puhuneensa Juha Miedon kanssa vapaasti "ihan kaikista lääkkeistä". Ohjeita hormonien käytöstä hän on antanut monille urheilijoille.

urheilu
Kaarlo Kangasniemi.
Kaarlo Kangasniemi (Arkistokuva).Kati Rantala / Yle

Painonnoston olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi väittää puhuneensa anabolisten steroidien käytöstä useamman kerran Juha Miedon kanssa. Hän kertoi asiasta sunnuntai-iltana TV1:n Arto Nyberg -ohjelmassa.

Entinen huippuhiihtäjä Mieto on kiistänyt Kangasniemen Sinivalkoinen valhe -dokumenttielokuvassa esittämän väitteen, että hän olisi kysynyt vuonna 1975 Kangasniemeltä neuvoa anabolisten steroidien käytöstä.

Kangasniemi, 71, puolestaan totesi muistavansa tapahtumat hyvin. Hänen mukaansa kaksikko on jutellut asiasta viimeksi Tanhuvaarassa olympiavoittajien kokouksessa leikkimielisen kilpailun yhteydessä.

- Sitten kun siinä oli väliaikaa, minä Miedon kanssa juttelin. Mieto sanoi, että "älä sinä viitsi puhua niistä vanhoista. Kyllä hän tietää nämä asiat hyvin tismalleen tarkkaan". Tämä oli toukokuun 27. päivä 2002. Tarkkoja päivämääriä kysytään aina, Kangasniemi sanoi.

- Ihan vapaasti kaikista lääkkeistä olemme puhuneet. Minä olen sanonut, ettei se ollut silloin kiellettyä. En minä ole mikään dopingurheilija, eikä ole Mietokaan. Miksi hän ei voi tunnustaa sitä, kun se oli siihen aikaan sallittua?

Mieto ei ole ollut Kangasniemeen yhteydessä viime päivien aikana.

- Mieto on minun paras kaverini, eikä se tästä muutu miksikään, Kangasniemi kuitenkin korosti.

Kangasniemi on puhunut hormoneista monen ihmisen kanssa, sillä hänen mukaansa urheilijat keskustelevat paljon keskenään.

Miksi minua vain syytetään, että minä olen hormoniurheilija? Kaikkihan ne huippu-urheilijat ovat.

Kaarlo Kangasniemi

- Esimerkiksi Jorma Kinnunen ja Pauli Nevala ovat puhuneet ihan vapaasti. Minä juuri luin Kinnusen kirjaa. Sehän on kertonut ihan vapaasti niistä. Miksi minua vain syytetään, että minä olen hormoniurheilija? Kaikkihan ne huippu-urheilijat ovat, hän mietti.

- Lääke, joka ei ole tänä päivänä kielletty, on viiden vuoden tai ehkä kymmenen vuoden päästä kielletty.

Kangasniemi huomautti itse käyttäneensä hyvin pieniä määriä, mutta ohjeita hormonien käytöstä hän on antanut monille urheilijoille.

- Kyllä sitä on tullut annettua, 50 ei riitä, koska monta soittoa on tullut ja olen tehnyt ohjeita, että miten pitää käyttää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat