Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Laura Lepistö Ylen asiantuntijaksi

Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö vahvistaa Yle Urheilun taitoluistelutiimiä. Lepistö on alkavalla kaudella asiantuntijana Ylen taitoluistelulähetyksissä niin television, netin kuin sosiaalisen mediankin puolella.

urheilu
Laura Lepistö täydentää Ylen taitoluistelutiimiä.
Laura Lepistö täydentää Yle Urheilun taitoluistelutiimiä.Yle

Laura Lepistö voitti urallaan muun muassa MM-pronssia ja kolme EM-mitalia. Kilpa-uran päättämisestä Lepistö kertoi viime keväänä. Nyt hän tuo asiantuntemuksensa mukaan Ylen taitoluistelulähetyksiin.

_- _Mikä olisikaan parempi tapa pysyä mukana lajin parissa! Minulla on suhteellisen lyhyt aika siitä, kun olen ollut itse mukana samoilla kilpakentillä. Haluan tuoda lähetyksiin mukaan urheilijan näkökulmaa. Näin saamme avattua taitoluistelua vieläkin monipuolisemmin katsojille, Lepistö kertoo.

Lepistön lisäksi myös Anuliisa Uotila jatkaa Ylen asiantuntijana. Yle Urheilu on lisännyt viime vuosina taitoluistelulähetyksien määrää. Alkavalla kaudella Yle tarjoaa muun muassa Finlandia Trophyn lisäksi kaikki GP-sarjan kilpailut sekä EM- ja MM-kilpailut.

- Teemme koko ajan töitä, jotta löydämme uusia ja vielä parempia ratkaisuja. Meillä on ollut huipputekijöitä tiimissä jo aikaisemmin ja nyt Laura tuo tähän vielä oman mausteensa. Lauraa kuullaan selostamossa erityisesti naisten kilpailuissa. Joissain kilpailuissa hän tulee olemaan kaukalon laidalla. Lisäksi sosiaalisessa mediassa Laura tulee olemaan aktiivisesti mukana vastaamassa esimerkiksi katsojien kysymyksiin, selvittää Yle Urheilun vastaava tuottaja Hans Grönqvist.

Lepistö on jatkanut opintojaan kauppakorkeakoulussa, mutta kysyntää on riittänyt myös kansainvälisillä näytösjäillä. Niinpä Lepistöä ei vielä nähdä asiantuntijatehtävissä viikonloppuna Finlandia Trophyssä, sillä hän esiintyy samaan aikaan Japanissa.

- Minä niin nautin luistelemisesta ja esiintymisestä. Jalatkin kestävät hyvin, kun voi pitää ylimääräisiä lepopäiviä, jos luistimet painavat. Voi ottaa rennommin ja stressitasot ovat matalalla, Lepistö luettelee näytösluistelun kokemuksiaan.

Ensimmäisen kerran Lepistöä kuullaan televisioselostuksissa Kiinan GP-kisassa 2.-4.11.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat