1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Vakiovihje: Chelsea viikon varmin

Lauantain perinteisen brittivakion varmin voittaja löytyy heti kierroksen avauskohteesta, kun Chelsea saa kotikentällään vastaan Norwichin.

Vakiovihjeessä luotetaan Chelseaan. Kuva: AFP / Lehtikuva

Chelsea on aloittanut kautensa vahvasti ja kuuden kierroksen jälkeen sen ainoa pistemenetys on QPR:ää vastaan paikallispelissä tullut tasapeli. Päästettyjä maalejakin on kertynyt koko liigan pienin määrä, kolme kappaletta. Tiistaisessa Mestarien liigan ottelussa otteet olivat varmoja ja tuloksena oli hallittu 4-0 vierasvoitto tanskalaisesta Nordsjaellandista.

Norwich puolestaan löytyy sarjataulukon toisesta päästä. Kanarianlinnut makaa viimeisen putoajan paikalla ilman ainuttakaan voittoa koko kaudelta. Viime lauantaina Liverpool takoi Norwichin verkkoon vieraskentällä peräti viisi maalia, joten viime aikojen pelivirekin puhuu Norwichia vastaan.

Tasoero näiden kahden joukkueen välillä on valtava ja Chelsea lähtee tähän otteluun suursuosikkina. Vakiossa Chelsean voittoja on ruksittu lapulle 85-prosenttisesti ja kun todennäköisyysarvio Chelsean voitolle on lähes tulkoon yhtä suuri, ei ole muuta järkevää vaihtoehtoa kuin merkitä lapulle varma ykkönen.

Championshipissä yllättäjiä lapulle

Mestaruussarja sen sijaan on tasoeroiltaan huomattavasti tasaisempi. Sarjassa ei ole yhtään ylivertaista joukkuetta, eikä heittopussejakaan tälläkään kaudella sarjasta löydy. Vakiossa mielenkiintoisimmat yllärihaut löytyvät kohteista kuusi ja seitsemän.

Kohteessa kuusi Crystal Palace saa vastaansa Burnleyn. Kotijoukkue on kolmen ottelun voittoputkessa, eikä tappioitakaan ole tullut kuuteen edelliseen otteluun. Kahdesta edellisestä ottelusta joukkue on hakenut vierasvoitot kahdesta viime kaudella Valioliigassa pelanneesta joukkueesta, Boltonista ja Wolverhamptonista.

Vakiopelaajat ovat kuitenkin ylireagoineet vahvasti tähän pelivireeseen. Burnleyn pelivire ei yllä samalle tasolle vastustajansa kanssa, mutta mitenkään huonosti se ei ole pelannut. Kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet tasapeleihin kotikentällä.

Perustasoltaan Crystal Palace ei kuulu Championshipin parhaimmistoon ja on vain niukasti Burnleytä parempi joukkue. Kun Palacen voittoja on rustattu lapulle yli 60-prosenttisesti, on tässä tapauksessa järkevintä pelata kohteeseen risti-kakkonen.

Toinen yllätyshaku Championshipiin on Barnsley. Leeds on ollut viime aikoina hyvässä pelivireessä, kun viikkokierroksella joukkue ylsi vierastasuriin Boltonia vastaan ja sitä ennen Leeds oli kolmen ottelun voittoputkessa. Yksi näistä voitoista oli vielä cup-ottelussa vahvan alkukauden pelannutta Valioliigan Evertonia vastaan.

Barnsleyn otteet ovat olleet heikompia. Viikkokierroksella joukkue kärsi yllättävän tappion hännänhuippu Peterboroughille ja viikko sitten tuloksena oli tasapeli toista heikkoa, Ipswichiä, vastaan.

Pari viikkoa sitten joukkue kuitenkin osoitti vaarallisuutensa, kun hyökkääjä Craig Davies iski neljä maalia Birminghamin verkkoon Barnsleyn hakiessa 5-0 vierasvoiton vahvasta Birminghamista. Tämä ottelu oli selkeä osoitus siitä, että kaiken onnistuessa Barnsley kykenee voittamaan tässä sarjassa joukkueen kuin joukkueen.

Vakiopelaajat ovat tällä kierroksella kuitenkin luottaneet Leedsiin aivan liikaa. Peliprosentti huitelee liki 70 prosentissa, mikä on Championshipin kaltaisessa tasaisessa sarjassa aivan liikaa. Leeds ei kuulu edes sarjan parhaimpiin joukkueisiin, joten tässä kohteessa on mahdollisuus rohkeaan kannanottoon. Lapulle risti-kakkonen.

Vakiovihje kierros 40:

1 Chelsea – Norwich 1
2 Wigan – Everton X2
3 Swansea – Reading 1

4 West Brom – QPR 1X
5 Blackburn – Wolves 1
6 Crystal P – Burnley X2

7 Leeds – Barnsley X2
8 Birmingh. - Huddersf. 12
9 Watford – Middlesbr 1

10 Sheff W – Hull 1
11 Derby – Brighton 2
12 Blackpool – Charlton 1
13 Leicester – Bristol C 1X

Kari Linna