Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Nostaako huippuvalmentaja Pappin kansainväliseen kärkeen?

Beata Papp taistelee tiukasti kisapaikasta taitoluistelun tammikuisiin EM-kilpailuihin. Viikonlopun Finlandia Trophyssä Papp puolustaa viime vuoden neljättä sijaansa.

urheilu
Beata Papp
Beata PappLehtikuva

Beata Papp lähtee tähän kauteen uudistuneilla ohjelmilla, sillä hän on vaihtanut viime kaudesta sekä lyhytohjelmansa että vapaaohjelmansa.

- Molemmat ohjelmat ovat nyt hyvässä kunnossa. Lyhytohjelma on tosi erilainen kuin viime vuonna. Teknisesti ohjelmat ovat aika lailla sitä samaa kuin viime vuonna, mutta olen lisännyt kolmois-kolmoisyhdistelmän molempiin, Papp kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Papp oli viime vuonna Finlandia Trophyssä neljäs, mutta tänä vuonna saman sijoituksen saaminen on kovan työn takana. Espoon kilpailu on erittäin tärkeä näytönpaikka suomalaisluistelijoille, sillä se on heille yksi katsastuskilpailu tammikuun EM-kisoihin.

- Täällä on tänä vuonna kovempi taso naisissa kuin viime vuonna. Keskityn kuitenkin vain omiin suorituksiin. Saa nähdä, mihin ne riittää, Papp sanoi ja myönsi EM-kisapaikkakilpailun käyneen mielessä.

- On se ajatus pyörinyt mielessä, mutta nyt yritän keskittyä vain tähän kisaan. Yksi kisa kerrallaan.

Huippuvalmennuksessa Torontossa

Papp muutti viisi vuotta sitten perheineen Kuopiosta Vancouveriin, Kanadaan, jossa hän veljensä Belan kanssa jatkoi harjoittelua kanadalaisopein. Tänä kesänä 17-vuotias Beata päätti muuttaa yksin Torontoon, ja samalla hän vaihtoi valmentajaansa.

Tätä nykyä hänen valmennuksestaan vastaa Brian Orser. Orser voitti omalla luistelu-urallaan kaksi olympiahopeaa, yhden maailmanmestaruuden, neljä MM-hopeaa sekä yhden MM-pronssin. Hän on valmennusuransa aikana valmentanut muun muassa Vancouverin olympiavoittaja Yu-Na Kimiä, ja tällä hetkelläkin hänen valmennuksessaan on kansainvälisiä kärkiluistelijoita.

- Ihan mahtavaa olla tuollaisessa huippuvalmennuksessa! Hän (Orser) on tosi hyvä valmentaja ja harjoitusseura on ollut aika huippua. Heidän motivaationsa on tosi tarttuvaa, Papp hehkutti.

Kanadalaisvalmentaja on tuonut Pappin mukaan hänen luisteluunsa ennen vaikkea varmuutta, eikä hän ole katunut valmentajavaihdostaan.

- Olen harjoitellut paljon perusluistelua. Siitä on aloitettu ja sen kautta kaikki hypyt ovat tulleet paljon varmemmiksi. Nyt ainakin tuntuu siltä, että niin kauan kuin luistelen, haluisin olla hänen valmennuksessaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat