1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kohosen ja Öhmanin Storvretalle maukas voitto

Mika Kohonen ja Hannes Öhman pääsivät juhlimaan salibandyn seurajoukkueiden Champions Cupin voittoa ruotsalaisen Storvreta IBK:n kanssa.

Storvreta IBK kaatoi loppuottelussa saman maan IBK Dalenin 6-3 (2-3, 2-0, 2-0). Salibandyn seurajoukkueiden ykköstila on Storvretalle sen historian toinen. Edellisen kerran joukkue juhli pokaalia kaudella 2010-2011 Latviassa.

Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin Storvreta iski ottelun ensimmäisen kaksi maalia, mutta Miikka Läntisen ja valmentaja Iiro Parviaisen Dalen nousi vielä avauserässä 3-2-johtoon. Storvreta käänsi kuitenkin pelin uudelleen edukseen toisessa erässä, ja kolmannessa Joel Kanebjörk kasvatti eron kahteen maaliin ennen kuin Öhman pommitti loppulukemat ylivoimalla kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua.

Seinäjoen Peliveljet ei selviytynyt loppuotteluun, mutta joukkueen hyvät otteet huomattiin. Peräti kolme SPV:n pelaajaa arvostettiin turnauksen tähdistöön. Paikan All Stars -kuusikossa nappasivat SPV:n puolustaja Tatu Väänänen, keskushyökkääjä Erik Härkönen ja laitahyökkääjä Sami Koski. Turnauksen ruotsalaisista finaalijoukkueista IBK Dalen sai mukaan yhden ja Storvreta kaksi pelaajaa.

Viime vuonna turnauksen voitti suomalainen SalibandySeura Viikingit.