Puhemies: Lisää show'ta SM-liigaan!

Ottelutapahtuma SM-liigassa on vielä monella paikkakunnalla yhtä kuin pelkkä peli. On turha puhua showtapahtumasta jos siihen ei ole panostettu muuta kuin paikallisen yrityksen päällikön kiekonpudotus ennen ottelua pikkukengissä ja -siivuissa. Kaatuisivat edes joskus, niin aplodit ja mainosarvo olisi showluokkaa.

urheilu
Puhemies
Yle

On helppo leikkiä vakavaa ja tylsää markkinointipäällikköä, ja todeta että ”meille peli on tärkein.” Se on pelaajille ja valmennukselle tärkein siinä yhtiössä, mutta ei markkinamiehille. Heillä olisi loistava tilaisuus panostaa seuran markkinointiin ottelutapahtumissa, mutta vain harva sitä todella tekee.

Videotaulujen tulon myötä ovat pelaajaesittelyt kehittyneet. Puhemies on kuullut Tampereella olevan totinen kisa fanien keskuudessa esittelyfilmien paremmuudesta. Käsikirjoitettu tarinan muotoon tehty video on jo hyvä askel parempaan.

Oulussa paikallinen energialaitos on vahvasti mukana alussa ja sitä pamahdusta osaa odottaa, mutta silti se kyllä säväyttää.

Jokereilla tulipatsaat saattelevat joukkueen kentälle. Tuli, on paljon metaforana käytetty käsite urheilussa. Toimii hyvin, mutta on oltava ammattilaisten hoidossa.

Muitakin hyviä yrityksiä on, mutta on myös luuloa edelleen, että se on vain rahan haaskausta.

Koska nähdään supervideotykkien luomat elävät kuvat, kuin oli MM-kotikisoissa käytössä? Koko kaukalon pohjalla esitettävällä videolle oli tehty hieno video, jossa oli paljon eri elementtejä. Tällainen videotykki on varmasti kallis investointi, mutta sen antamat mahdollisuudet ovat valtavat.

Videopajoja on paljon ja kuvamateriaalia peleistä riittää. Puhemiehenkin kylmää sisusta on lämmittänyt ja jopa silmänurkkaa koskettanut Janne Makkosen tekemät huikeat koosteet jääkiekon maailmasta sovitettuna musiikilla ja iskevillä teksteillä. Näitä lisää isoilla videotykeillä.

Ja kuka kumma sen on päättänyt että sitä pelinalku show’ta ei saa muuttaa kauden aikana?

Roolinsa menettäneet

Puhemies oli mielissään kun NHL työsulku toi kotimaisia huippupelaajia SM-liigaan. Ja myös kun tänne tulee NHL:n tähtiluokan ulkomaisia pelaajia. Mutta nyt alkaa huimata muutaman liigaseuran toiminta. Työsulkupelureita hommataan entistä enemmän ja nimet huumaavat sekä edulliset hinnat.

Huono sarjasijoitus lisää intoa, muun muassa Lukossa ja TPS:ssä.

Mutta onko seuroissa mietitty miten oman roolinsa menettänyt maalintekijä tai pelintekijä saa oman itseluottamuksensa säilymään? Se ei säily pienellä peliajalla väärässä roolissa. Puhemies kehottaa lainaamaan rohkeasti pelaajia pienen budjetin joukkueille tai siirtämään Mestikseen.

Kun tällä viikolla NHL:n sopimuksesta taas neuvotellaan, niin puhemies ennustaa askelta sopimuksen suuntaan. Ja silloin ei ehditä Raumalle tilattuja Tanskan pienoislippuja paketeista avaamaan, kun pelaajat ovat lähteneet. Silloin pitää omien pelaajien vireystila olla kohdallaan, mutta kuka niitä ehtii nyt ajattelemaan? ”Ne pelaajathan ovat ammattilaisia,” sanoi erään seuran toimitusjohtaja asiaa kysyttäessä.

Niin kyllä, mutta lomautettu ja lamautettu ammattilainenkin tarvitsee uuteen lentoon kiitorataa.

Terveisin Puhemies

Korjaus 8.10.2012 16.36: Tekstissä väitettiin Turkuhallin videotaulun olevan mustavalkoinen Salora. Tieto on kuitenkin vanhentunut. Nykyisen, nelisivuisen täysvärinäytön näyttöpinta on 11,36 neliömetriä. Yle Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat