Vakiovihje: Edessä vaikea aladivarikierros

Kari Linna on laatinut viikonlopun vakiovihjeen.

Brittien jalkapallon pääsarjat ovat viikonloppuna maaottelutauolla, joten vakiokierroksella veikattavana on otteluja Englannin kolmanneksi ja neljänneksi korkeimmilta sarjatasoilta eli Ykkös- ja Kakkosliigasta.

Vakiopelaajille vieraat joukkueet ovat aiheuttaneet paljon mielenkiintoisia lukemia pelijakaumaan ja käytännössä voi sanoa, että tällä viikolla jokainen suurempi suosikki on reilusti ylipelattu. Brittidivarit ovat tunnettuja tasaisuudestaan, eikä Valioliigan tasoisia suursuosikkeja otteluissa ole.

Isompaa voittopottia tavoittelevat huomioivat lapullaan ensimmäisten joukossa kohteen yhdeksän kotijoukkue Bournemouthin. Joukkue on ollut alkukaudella Ykkösliigan kenties pahin kriisijoukkue. Suurin odotuksin kasattu joukkue keikkuu putoamisviivan tuntumassa ja manageri Paul Groves sai jo hiljattain kenkää.

Leyton Orient löytyy puolestaan sarjataulukosta hieman korkeammalta, mutta joukkue on ollut alkukaudella hieman onnekas ja on kerännyt pisteitä enemmän kuin olisi pelitapahtumin nähden ansainnut.

Bournemouth on saanut laittaa hetken aikaa palikoita järjestykseen uuden managerin alaisuudessa ja tässä ottelussa heillä olisi loistava mahdollisuus aloittaa noususuhdanne kohti sarjan kärkeä. Pelikansa on aliarvioinut Bournemouthin potentiaalia merkittävästi ja pelannut jopa Leyton Orientin suosikkiasemaan. Todellisuudessa Bournemouth voittaa tämän ottelun joka toinen kerta.

Tranmerestä rohkea ohipeli

Yksi kierroksen eniten pelatuimmista joukkueista on kohteen kaksi kotijoukkue Tranmere. Joukkuetta on pelattu Vakiossa yli 75-prosenttisesti. Tranmere on aloittanut kauden todella vakuuttavasti. Se on 11 kierroksen jälkeen edelleen tappioitta, vaikka ennen kautta asiantuntijat ennustivat joukkuetta keskikastiin.

Yeovil löytyy sarjataulukon puolivälistä, eikä se ole herättänyt kauden aikana suuria tunteita puolesta eikä vastaan. Viime viikolla Yeovil katkaisi orastavan tappioputkensa hyvällä peliesityksellä Colchesteria vastaan.

Tranmerea vastaan tässä ottelussa puhuu tosiasia, että joukkueen paras maalintekijä seitsemän maalin Jean-Louis Akpa Akpro on loukkaantuneena sivussa. Etenkään tämän jälkeen näiden kahden joukkueen tasoero ei ole sitä tasoa, että Tranmeren kuuluisi olla pelattu näin paljon. Divarit ovat tasaisia ja yllätykset arkipäivää, joten rohkean pelaajan valinta tähän otteluun on risti-kakkonen.

Cheltenham toinen ideavarma

Kolmas mielenkiintoinen haku tällä kierroksella on viimeisen kohteen Cheltenham. AFC Wimbledon on Suomessa varmasti tunnetuin seura Kakkosliigassa ja se näkyy peliprosenteissa asti. AFC Wimbledon on kontannut tällä kaudella pahasti ja se ehti jo vaihtaa manageriakin. Tämä yleensä hieman piristää joukkueita, mutta pelaajamateriaalin suhteen AFC Wimbledon on tässä ottelussa selkeästi alakynnessä.

Cheltenham puolestaan porskuttaa vahvasti ja on parhaillaan pudotuspeliviivan yläpuolella. Sarjapeleissä tappiota ei ole tullut kuukauteen ja viime viikolla joukkue ylsi kotikentällä tasapeliin vahvaa Fleetwood Townia vastaan. Näillä otteilla Cheltenhamin pitää olla selkeähkö suosikki vieraskentälläkin. Pelijakaumassa se on ainoastaan äärimmäisen niukka suosikki, joten kohteeseen 13 ideavarmaksi kakkonen.

VAKIOVIHJE:

1. Swindon - Coventry   1
2. Tranmere - Yeovil   X2
3. Sheff Utd - Oldham   1X

4. Colchest. - Stevenage  2
5. Carlisle - Notts Co   12
6. Portsm. - Crewe   X2

7. Scunthorp - Brentford  2
8. Hartlepoo - Doncaster  1
9. Bournem. - L Orient   1

10. Crawley T - Bury   1X
11. Gillingh. - Aldershot 1X
12. Northampt - Exeter   1
13. AFC Wimbl - Cheltenh. 2

Kari Linna