Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Haatajan pisteputki päättyi - "Silti ykköskentältä kauden tasapainoisin peli"

Kuuma Kärpät keikkuu jo sarjakakkosena. Maalintekovaikeuksien kanssa tuskaileva Blues hävisi 0-4. Juha-Pekka Haatajan huikea pisteputki sai pisteen, mutta silti Kärppien ykkösketju keräsi kehut.

urheilu
Juha-Pekka Haataja, Kärppien tehopakkaus
Tomi Hänninen

Ennakkoasetelma:

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella toista kertaa. Syyskuun lopulla Blues oli vahvempi Espoossa 4-3 lukemin.Toisena ennen peliä ollut vierasjoukkue oli vain kaksi pistetta viidentenä ollutta Kärppä-joukkuetta edellä.

Loistavasti kauden aloittanut Blues oli hävinnyt kolme viimeistä peliään. Kahdessa viimeisessä vieraspelissä espoolaiset eivät olleet tehneet maaliakaan. Pirteyttä lähdettiinkin tänään hakemaan ketjumuutoksilla. Painoiko eilinen peli Kuopiossa?

Loukkaantumisten vaivaama kotijoukkue hävisi tiistaina rankkareilla Kalpalle. Torstaina puolestaan kova loppukiri Porissa riitti täyteen pistepottiin. Antti Mäkilä ja Riku Toivo oli lainattu Mestiksestä paikkaamaan akuuttia hyökkääjäpulaa. Riittikö viikon kolmanteen peliin vielä energiaa?

Ratkaisu:

Kärpät aloitti vahvalla luistelulla ja karvauksella. Tämä resepti toi nopean avausosuman. Entinen Blues-pelaaja Toni Kähkönen teki hyökkäyspäässä kiekoriiston ja laukoi ranteella nopeasti. Kiekko painui vasempaan alakulmaan ohi muutoin luotettavasti torjuneen Juuso Riksmanin. Maali oli Kähköselle kauden viides.

Avauserän ensiimäisen puoliskon kotijoukkue hallitsi. Vierailla oli vaikeuksia päästä vauhtiin. Mutta, kun isännät laskivat aktiivisuuttaan, niin Bluesin kiekollinen peli parani erän loppua kohti.

Toisessa erässä isäntien hallinta vahvistui. Maalipaikkoja oli useita, mutta Juuso Riksman jatkoi hyvää torjuntapeliään. Ylivoimalla oululaiset kykenivät kuitenkin maalin tekemään. Joonas Komulaisen upea syöttö maalin takaa löysi maalin edustalta Julius Junttilan, joka ohjasi 2-0 maalin. Kapteeni Ilkka Mikkola merkkautti toisen syöttöpisteen ylivoimamaaliin ajassa 25.43.

Tiistaina Kärpät lähti kahden maalin johdossa kolmanteen erään ja menetti sen Kalpaa vastaan, kun aktiivisuus loppui. Tuosta oli opittu ja aktiivisuus jatkui kolmannen alussa. Ajassa 44.08 Julius Junttilan rannelaukaus johdatti isännät 3-0 johtoon. Jason Demers ja Miikka Salomäki kuittasivat syöttöpisteet. Loppulukemat 4-0 laukoi kypärätempun tehnyt Julius Junttila tasavajaalla ajassa 58.24.

Kommentit:

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta oli joukkueensa esityksestä mielissään.

- Kompakti suoritus erä erältä. Voitettiin kaikki erät. Tiedettiin, että tänään on mahdollisuus fyysisellä puolella. Lähdettiin aktiivisesti laittamaan painetta vastustajalle, eikä pelattu itseämme ulos missään vaiheessa. Vaikka ykkösketjumme jäi ilman pisteitä, niin tänään nähtiin heiltä kauden tasapainoisin peli. Julius Junttilan pystyasento ja nopeat jalat tuovat paikkoja. Hienoa, että hän tänään onnistui.

Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki tunnusti Kärppien kovuuden.

- Kärpät oli tänään selkeästi parempi. Se pelasi fiksusti puolustaen meidät pois tilanteista. Isännillä oli kaksi kovaa kenttää tänään. Vaikka pyrittiin tekemään valmaistautumispuolella kaikki mahdollinen, niin tänään se ei riittänyt.

Muuta:

Kärppien ykkösketjun laitahyökkääjän Juha-Pekka Haatajan 14 peliä jatkunut pisteputki katkesi, kun kotijoukkueen ykkösketju ei runsaista tilanteista huolimatta tänään onnistunut viimeistelyssä.

Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat