Armstrong menettää seitsemän Tour de Francen voittoaan

"Lance Armstrongilla ei ole mitään paikkaa pyöräilyssä", UCI:n presidentti Pat McQuaid sanoi.

urheilu
Lance Armstrong
AFP / Lehtikuva

Lance Armstrong menettää seitsemän Ranskan ympäriajon voittoaan ja saa elinikäisen kilpailukiellon. Kansainvälinen Pyöräilyliitto UCI on ratifioinut USA:n antidopingtoimikunnan USADA:n päätöksen, eikä aio puheenjohtaja Pat McQuaidin mukaan valittaa asiasta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen.

USADA:n raportin mukaan Armstrong sekä hänen tallinsa ovat käyttäneet steroideja, epo-hormonia ja verensiirtoa parantaakseen suorituksiaan. Raportti sisältää muun muassa Armstrongin 11 entisen tallikaverin todistukset ajajaa vastaan.

Ranskan ympäriajon johtaja Christian Prudhomme sanoi, että kisajärjestäjät kunnioittavat pyöräilyunionin päätöstä eikä Armstrongin Tourin voittovuosille nosteta uutta voittajaa. Armstrongin parhaaksi Ranskan ympäriajon tulokseksi jäi 36. sija vuonna 1995.

Armstrong kiistää edelleen dopingin käytön muistuttaen, että hän on läpäissyt satoja dopingtestejä. Hän on kuitenkin päättänyt, ettei enää taistele USADA:n päätöstä vastaan.

Armstrongin tallin entistä kilpailujohtajaa Johan Bruyneeliä syytetään myös dopingrikkeestä, mutta hän aikoo viedä tapauksen välitystuomioistuimeen.

Lähteet: Reuters, AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat