Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärppien vire jatkuu - "Maagista kiekkoa"

Oulun Kärpät on enää pisteen päässä kakksosijasta. Juha-Pekka Haataja nousi 4-2-voittoon päättyneessä Lukko-ottelussa SM-liigan pistepörssin kärkeen.

urheilu
Juha-Pekka Haataja
Tomi Hänninen

Ennakkoasetelma

Kaksi kuntopuntarin kärkisijoilla olevaa joukkuetta kohtasi Oulun lauantai-alkuillan kamppailussa. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kärpät niisti Lukkoa Raumalla lukemin 4-1. Lukko haki revanssia oululaisista, jotka lähtivät illan otteluun ilman Mikko Lehtosta ja viime ottelussa kovia kokenutta Ville Mäntymaata.

Lukko lähti illan kamppailuun torstai-illan voittavalla kokoonpanolla. Molemmat joukkueet taitavat kääntöpelin, joten odotettavissa oli mielenkiintoinen peli.

Ratkaisu

Kärpät aloitti ottelun vahvasti ja jo ensimmäisessä vaihdossa joukkueen ykkönyrkki sai hyvän paineen Lukko-päätyyn. Kyle Turris pelasi kiekon maalin takaa viivasta nousseelle Jason Demersille, joka vei kotijoukkueen johtoon jo 48 sekunnin jälkeen. Kärpät jatkoi vahvoja otteita ja pääsi kontraamaan vieraiden kiekonmenetyksen jälkeen. Kyle Turris pääsi Ivan Humlin kanssa 2-1 -hyökkäykseen ja Huml pääsi viimeistelemään Turrisin syötöstä Kärpät jo 2-0 johtoon. Tässä vaiheessa ottelua oli pelattu vasta 6.33.

Lukko oli ottelun alun selvässä ahdingossa, mutta nousi otteluun mukaan, kun joukkueen tanskalaispelurit Mikkel Bödker ja Frans Nielsen pääsivät vastaiskuun. Tommi Kovanen oli ensimmäisenä paikalla Backlundin torjunnan jälkeen ja kavensi tilanteeksi 2-1. Lukko pääsikin avausmaalinsa jälkeen paremmin ja paremmin otteluun mukaan saaden painetta Kärppäpäätyyn, mutta lisämaaleja ei vieraille eikä kotijoukkueelle kolmesta ylivoimasta huolimatta saatu tilastoihin.

Toinen erä oli hyvin pitkälti Lukon hallintaa. Lukuisista maalipaikoista huolimatta vieraat eivät päässeet isäntien rinnalle. Vanha kiekkoklisee kävi toteen, kun vahvalla itseluottamuksella pelaava Juha-Pekka Haataja nosti vielä jäässä maatessaan kiekon rystyllä ohi Vehasen. Siirretyn rangaistuksen aikana syntyneeseen osumaan vahvan esityön tekivät Huml ja Demers. Toiselle erätauolle siirryttiin Kärppien 3-1 johtolukemissa.

Viimeisen erän kuva oli selkeä; Lukko painoi päälle ja Kärpät pyrki pelaamaan järkevästi. Lukon kova uurastus palkittiinkin ajassa 53.55, kun Tommi Kovasen viivakuti lirui Backlundin suojuksien kautta maaliin. Osuma oli samalla Lukko-pakin illan toinen. 3-2 tilanteessa Lukko otti Vehasen pois maalin suulta ja haki tasoitusta kuudella pelaajalla. Kärpät kuitenkin selvisi kovasta paineesta ja Joonas Komulainen pääsi ratkaisemaan ottelun tyhjään maaliin. Kärpille hyvän ottelun alun ansiosta kolme pistettä lukemin 4-2.

Kommentit

- Kärpät oli ottelun alussa selvästi meitä parempia. Nostettiin tekemisen tasoa pelin edetessä, mutta takaa-ajajan rooli on vaikea. Kärpät olivat myös maalinteossa tänään meitä terävämpiä, sanaili niukkasanainen Lukko-käskijä Risto Dufva.

- Tiedettiin, että huippukuntoinen Lukko tänään vastassa ja että vauhdikas peli tulee. Ensimmäiset 10 minuuttia oli meiltä maagista kiekkoa. Kaksi tärkeää miestä (Lehtonen & Mäntymaa) meiltä puolustuksesta sivussa, mutta hyvin pojat paikkasivat. Olen tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen, kertoili Kärppien Hannu Aravirta.

Muuta

Lukon kakkosveskari Simon Nielsen vietti Raksilassa 26-vuotissyntymäpäiväänsä.

Juhopekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat