Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Aravirralle hieno juhlailta - "Mustat hetket" taas JYPin turma

Hannu Aravirta saavutti ennätyksellisen 400. liigavoittonsa päävalmentajana, kun Kärpät päihitti JYPin maalein 4-2.

urheilu
Kärppien valmentaja Hannu Aravirta.
Tomi Hänninen

Ennakkoasetelma

Viime pelit hyviä otteita esittänyt kotijoukkue Kärpät sai vastaansa viimestä kuudesta ottelustaan ainoastaan yhden voittaneen sarjakärki JYPin.

Kärpät hävisi edellisen ottelunsa torstaina Turussa jatkoajalla ja JYP eilen kotonaan Pelicansille. Jyväskyläläisten sarjajohto onkin viime aikojen heikkojen pelien seurauksena kuihtunut muutamaan vaivaiseen pisteeseen ja voitolla ottelusta Kärpillä olisikin mahdollisuus nousta sarjataulukossa aivan sarjajohtajan niskaan.

Pystyiskö vierailija pesemään kasvonsa ennen maaottelutauon alkua vai jatkoiko suuresta loukkaantumissumasta huolimatta vahvasti esiintynyt Kärpät vahvoja otteitaan?

Ratkaisut

JYP aloitti ottelun ensimmäiset vaihdot vahvasti ja sain paineen Kärppä-päätyyn. Ensimmäisen erän edetessä kotijoukkue pääsi peliin koko ajan paremmin mukaan ja JYP-puolustus joutui jatkuvasti rikkomaan. Vieraiden kolmas jäähy kostautui ajassa 12.29, kun Kärpät siirtyi ylivoimalla 1-0 johtoon.

Jason Demers laukoi viivasta ja Tuomas Tarkki torjui kiekon eteensä. Kiekkoon ennätti ensimmäisenä kultakypärä Haataja, joka pelasi kiekon maalinkulmalle Toni Kähköselle, jolla oli helppo työ pistää kiekko reppuun. Jypillä ensimmäisessä erässä neljä rangaistusta ja Kärpillä yksi ja täten voidaankin sanoa, että erä sujui Kärppä-hallinnassa.

Toista erää oli pelattu 1.27, kun Kärppien hyvän maalintekopaikan jälkeen Toni Kähkönen pääsi laukomaan parhaalta sektorilta kiekon toistamiseen ohi Tarkin. Tässä vaiheessa ottelu näytti kääntyvän kotijoukkueelle, mutta vierailla oli vielä sanonsa sanottavana. Digitaalit pysähtyivät aikaan 29.03, kun Eric Perrin löysi maalinedestä kultakypärä Ramzi Abidin, joka pääsi Kyle Turrisin estelyistä huolimatta kaventamaan tilanteeksi 2-1.'

JYP sai maalin jälkeen hurmoksen aikaan, joka kuitenki vaimeni pian, kun Atte Ohtamaan viivalaukauksen paluukiekossa oli ensimmäisenä kukas muukaan kuin Toni Kähkönen, joka nosti rystyllä Kärpät taas kahden maalin karkumatkalle ja täydensi samalla hattutemppunsa. Enempää maaleja ei erässä nähty ja näin viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 3-1.

Ailahtelevaisesti pelannut JYP jatkoi jäähyilyä kolmannessakin erässä ja Kärpät pääsi tekemään ylivoimalla ratkaisevantuntuisen 4-1 maalin. Illan hahmo Kähkönen pelasi kiekon maalinkulmalle Ivan Humlille, joka siirsi isännät näyttävän kuvion jälkeen turvalliseen kolmen maalin johtoon.

JYP pääsi vielä lopussa kaventamaan 2-4:ään Miika Lahden osumalla Jari Jääskeläisen näppärästä käännöstä maalin takaa. Kärpille näin ollen makeat kolme pistettä maajoukkuetauon alla loppuunmyydyn yleisön edessä lukemin 4-2. JYPillä sen sijaan riittää tauolla mietittävää.

Kommentit

- Mikäs tämän makeampaa, kun voittaa sarjajohtaja lauantai-iltana täyden tuvan silmien alla. Tauko tekee varmasti kaikille hyvää. Saadaan levätä ja nähdä sukulaisia ja vaimoja. Itse suuntaan Espooseen, makusteli illan hahmo, tehot 3+1 kerännyt Toni Kähkönen.

- Se on totta, että meidän peli ailahtelee liikaa ja me otetaan tällä hetkellä liikaa jäähyjä. Oli meillä tänäänkin paikkoja, mutta noita mustia hetkiä sattuu nyt liikaa. Tauko tulee meille hyvään saumaan niin saadaan treenata hyvin ja saada alkukauden vire takaisin, kertoi JYPin Jyrki Välivaara.

Muuta

Hannu Aravirta saavutti kunnioitettavan 400. liigavoittonsa päävalmentajana. Yle Urheilu onnittelee!

Juhopekka Pietilä, Oulu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat