Toto75-vinkit: Maxwell Mayday ja Venice vahvoja

Ennakoimme ravivihjeessä, että Maxwell Mayday ja Venice jatkavat voittokulkuaan lauantain Toto75-raveissa Kouvolassa.

Kouvolan helmiä ovat ilman muuta perinteinen 3-vuotiaiden lämminveristen suurkilpailu Kymenlaakso-ajo ja lämminveristen kultadivisioonakarsinta, joka päättää erittäin mielenkiintoisen toto75-kierroksen.

Heikki Korhosen omistama Venice on poikkeuksellinen lahjakkuus. Se on kilpaillut urallaan 11 kertaa, eikä ole koskaan kohdannut parempaansa. Se on juossut keulassa, johtavan rinnalla, taustalla... Se on laukannut lähtöön ja jäänyt toivottoman kauas kärjestä ja voittanut silti.

Kouvolan karsintalähdössä Venice lähti kaukaa takaa ulkoradoille viimeisellä takasuoralla, eikä voittajasta sen jälkeen ollut mitään epäselvyyttä. Tamman olemus oli huikea ja tuntuukin siltä,  että sen kunto vain kohenee syksyn jo pian kääntyessä talven puolelle.

Ohjastaja Mika Fors kertoi jo ennen karsintaa, että Venice on erinomainen kaarrejuoksija eikä Kouvolan tiukoista kaarteista ole sille minkäänlaista haittaa. Ohjastajasta huokui muutoinkin rajaton luotto hevoseen.

Tammasta ei oikein heikkoa kohtaa löydy. Vaikka vastassa on Quite An Avenger ja tukku muitakin kovia, uskon Venicen jatkavan voittokulkuaan.

Maxwell Mayday kohtaa päätöskohteessa viisi peräkkäistä voittoa napanneen tallikaverinsa Tamilphoton. Kati Lindsbergin kaksikko on niin huimassa iskussa, että voiton lipsahtaminen muille olisi jättiyllätys.

Tamilphoto ei ole alkumetreillä erityisen nopea ja raiteelta viisi vaarana on jäädä roikkumaan ulkoradoille turhan pitkäksi aikaa. Toinen vaihtoehto on suosiolla pakittaa hännille ja luottaa tuliseen loppuriuhtaisuun. Juoksunkulun suhteen voi siis tulla murheita.

Maxwell Mayday on tehnyt kahdessa viimeisessä kilpailussaan sellaiset esitykset, että sen suosikkiasema on vähintäänkin perusteltu. Viimeksi Porissa se jäi johtavan rinnalle, mistä prässäsi alle 12-vauhtisella kolmannella puolikkaalla kärkeen ja karkasi eleettömästi muilta.

Nyt tarjolla on selkäjuoksu, joka passaa tänä vuonna yli 140 000 euroa tienanneelle St Michel -voittajalle erinomaisesti. Muistissa on Joensuun toto75-kierros, jossa Maxwell Mayday pinkoi viimeisen 500 metriä ennen näkemätöntä, alle 08-vauhtia.

Hokkikengät eivät ole ruunan menoa hidastaneet lainkaan, joten Maxwell Mayday kelpaa mainiosti rivin toiseksi tukipilariksi.

36 euron systeemistä saavat paikan seuraavat hevoset:

I  11 You Wish, 1 Will Be Black Out, 10 Keep It Cool, 2 Nio Milla, 3 Evelyn Index

II  2 May I Love, 3 Sheena Nite, 5 Sahara Daydream, 7 Edentown Laukko,  9 Desiree Lady, 11 Xcellent Kemp

III  3 B. Tuuma, 6 Liekin Eko, 11 Piispalan Santeri

IV  9 Kingkobra, 1 Green Pepper, 2 Amazing Koks, 7 Lucky Sam

V 12 Venice

VI  4 Köppinen, 10 Erikasson

VII 10 Maxwell Mayday