Suora

  • Punttia ja yleisurheilua
  • Taitoluistelun MM, parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun MM, naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Moisander valittiin vuoden parhaaksi

Niklas Moisander palkittiin Vuoden miespelaajana vuotuisessa Captain's Ball -gaalassa maanantaina Helsingissä. Vuoden naispelaaja on Maija Saari.

urheilu
Niklas Moisander tuulettaa 2-1-johtomaaliaan muiden Ajax-pelaajien kanssa.
Niklas Moisander on tehnyt kaksi maalia tämän kauden Mestarien liigassa (Arkistokuva).AFP / Lehtikuva

A-maajoukkueen kapteeni Niklas Moisander, 27, on valittu Vuoden miespelaajaksi. Suomen jalkapallokauden parhaita palkittiin Captain’s Ball -gaalassa maanantai-iltana Helsingin Finlandia-talolla.

- Moisander on pelannut A-maajoukkueessa erittäin varmasti ja tasaisesti korkealla tasolla läpi vuoden. Seurarintamalla (AZ Alkmaar) hän oli kapteenina joukkueensa johtaja ja tukipylväs niin sarjapeleissä kuin eurokentillä. Syksyllä uudessa seurassaan (AFC Ajax) hän on päässyt heti korkealle tasolle pelisuorituksissaan ja ottaa koko ajan enemmän roolia myös joukkueensa henkisenä johtajana, valintaa perusteltiin.

Topparina nykyään pääosin pelaava Moisander siirtyi AZ Alkmaarista Ajaxiin elokuussa. Hän onnistui hiljattain maalinteossa Mestarien liigan lohkovaiheen kotiotteluissa Real Madridia ja Manchester Cityä vastaan.

Vuoden naispelaaja on AIK:n ja A-maajoukkueen puolustaja Maija Saari, 26.

- Saari on toiminut muille naisten A-maajoukkueen pelaajille esikuvana niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Hänen pelisuorituksensa ovat olleet tasaisen varmoja niin seura- kuin maajoukkueessakin. Hän hallitsee haasteet esimerkillisesti ja se lupaa joukkueelle hyvää tulevaan EM-lopputurnaukseen, palkintoraati listasi.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen Vuoden pelaajaksi valittiin Helsingborgia edustava Jere Uronen, joka nousi tänä vuonna jo mukaan A-maajoukkuerinkiin.

Vuoden poikapelaaja Aleksi Ojanperä ja Vuoden tyttöpelaaja Julia Tunturi edustavat molemmat Turun Palloseuraa. Vuoden lupaava nuori pelaaja (tytöt) on Åland Unitedin Adelina Engman.

Lähteet: Palloliiton tiedotus

Suosittelemme

Tuoreimmat