Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Antwerpen liian kova pala Isku-Volleylle – ”Olisi luullut, että pelaamme vieraskentällä”

Belgian liigan kärkijoukkueisiin kuuluva Topvolley Antwerpen ei antanut Isku-Volleyn yllättää lentopallon CEV Cupin 2. kierroksen 1. osaottelussa. Antwerpen poistui Tampereelta 3-0 (25-20, 25-20, 25-23) -voiton kera.

urheilu

Kotijoukkue pystyi johtamaan peliä ainoastaan päätöserässä, mutta aikalisän jälkeen tilanteessa 17-16 Antwerpen iski 6 perättäistä pistettä ja karkasi erävoittoon.

Belgialaiset hallitsivat peliä selvästi, ja Tanskan 206-senttinen maajoukkuehakkuri Mads Ditlevsen oli liian kova pala Isku-Volleylle. Ditlevsen teki 19/+10 hyökättyään 65 % tehoilla.

Kahteen ensimmäiseen erään Mestaruusliigassakin vaikeuksissa oleva tamperelaisjoukkue sen sijaan teki 23 omaa virhettä. Ville Louhela (10/-1) oli paras pistemies Sauli Sinkkosen tehtyä 8/+5 ja Tuomas Tihisen vain 8/-2.

- Antwerpen sai syötöllä meidän pelimme rikki. Jos 37 % on vastaanotto, niin passari saa olla melkoinen meedio, että saa hyökkäyksen toimimaan. Olisi luullut, että pelaamme vieraskentällä, Iskun päävalmentaja Kai Mattila totesi Lentopalloliiton tiedotteessa.

- Vastustaja oli ammattilaisjoukkue ja me puoliamatöörejä. Itseluottamuksen puute näkyy, tekeminen on puolittaista ja sitten tulee kovaa varpaille. Älyttömiä ja vielä älyttömämpiä virheitä tulee. Silloin kun itseluottamus ei ole kohdillaan, virheen tekeminen syö vielä enemmän taitoa.

Myös Iskun hakkuri Sauli Sinkkosen mielestä vastustajalla oli Tampereella parempi syöttö ja vastaanotto, mutta hän uskoo vielä vahvasti Iskun mahdollisuuksiin. Isku-Volleyn täytyy kolmannelle kierrokselle päästäkseen voittaa toinen osaottelu sekä niin sanottu kultainen erä Antwerpenissä ensi tiistaina.

- Kun ujo Suomi-poika lähtee ulkomaille, niin peli paranee. Voi vähän huudella hävyttömyyksiä, ja on hyvä, iso yleisö ja hieno tunnelma. Viimeksi meillä oli tosi hyvä peli Belgiassa Roeselarea vastaan, Sinkkonen vakuutti.

Lähteet: Lentopalloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat