Suora

 • Rallin MM, Sardinia, Power Stage -live
 • Suomen vahvin mies, karsintakilpailu 2019
 • Makwan Amirkhani: Syön vastustajani elävältä kaiken kokemani paskan jälkeen
 • Titta Keinänen - dropoutista karaten huipulle
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - THA
 • WRC-kauden välitilinpäätös
 • Urheiluruutu
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: USA - CHI
 • Marika Teini: Rouva kersantti - työ joka mahdollisti ammattiurheilun
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Sardinia, kisakooste
 • Urheiluruutu
 • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Blues hukkasi hetkensä – Härkä pelasti kuuman Kärppälauman

Oulun Kärppien tyrmäävä vauhti jatkui jääkiekon SM-liigassa vaikeuksista huolimatta. Bluesin tehottomuuden ja Miikka ”Härkä” Salomäen energian turvin voitto irtosi Espoossa lopulta voittomaalikisan jälkeen 4-3.

urheilu
Miikka Salomäki
Miikka Salomäki Tomi Hänninen

Sarjakärki Kärpät oli koohottaa onnensa ohi. Alkuvaikeudet ja kolmannen erän jäähysuma – sekä Jussi Jokisen onnistuminen voittomaalikisassa toivat kuitenkin kaksi pistettä sarjakärjen pistepussiin. Tästä iso kunnia kuuluu myös omalle tasolleen palanneelle Miikka Salomäelle.

Avauserä oli Bluesin näytöstä, kun ketjujaan sekoittanut Kärpät haki vielä varmuutta otteisiinsa. Siitä huolimatta Kärpät lähti toiseen erään johtoasemasta. Joonas Komulainen iski 1-0-osuman vastaiskusta kesken espoolaishallinnan.

Toisessa erässä Kärpät otti pelistä otteen – varsinkin trio Toni Kähkönen-Kyle Turris-Miikka Salomäki löysi yhteisen nuotin. Paradoksaalisesti Blues latoi kuitenkin kolme maalia, kun oululaisvieraat olivat saaneet viimein pelistä kiinni.

Jens Westin tasoitti ylivoimalla siniviivalirpulla 1-1:een, Kristian Kuusela suti maalin kulmalta 2-1-johtomaalin ja Tommi Huhtala iski Arto Laatikaisen namupassista taululle jo 3-1-lukemat. Kaikki tämä 10 minuuttiin toisessa erässä.

Turrisin käsittämätön ranneveto

Kärppien onneksi NHL-apu Kyle Turris täräytti toisen erän loppuun 2-3-kavennuksen sellaisella rannekudilla, joita ei montaa ole nähty SM-liigassa sitten Kai Nurmisen. Tähän alustuksen teki SaloBlumäki.

Päätöserästä tuli rikkonainen, kun mittarinneula painui punaiselle molemmilla vaihtopenkeillä. Tunteisiin menneet maalinedussähinät poikivat Kärpille vaikeuksia, mutta se kesti Bluesin normaalisti niin tehokkaan ylivoiman. Ratkaisuhetkillä oululaiset painivat lähes puolitoistaminuuttia kolmella viittä vastaan.

Tämän taistelun jälkeen Kärpät käytti oman paikkansa. Tehonsa löytänyt Salomäki yllätti Antti Oreen napakalla kudilla ja niin monta ylivoimapaikkaa tuhrinut Blues pakotettiin jatkoajalle ja lopulta voittomaalikisaan 3-3-tilanteessa.

Rankkareissa ainoana onnistui Jussi Jokinen, joten 4-3-voitto Kärpille. Bluesille jäi jälleen hapan maku suuhun.

- Vähän sama juttu ollut viime aikoina näitä kärkiporukoita vastaan. Ei olla saatu vietyä hommaa loppuun asti. Ilme ja asenne ovat kunnossa, mutta pisteitä ei meinaa tulla, polvivaivoista kärsinyt Blues-kapteeni Arto Laatikainen pähkäili.

- Hyvä nousu toki maistuu. Oli muutenkin tunteikas ja hyvätasoinen peli. Tällaista tämän pitää ollakin, Salomäki totesi.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat