Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

HPK:n valmentaja kävi kuumana - "SM-liigan idioottimaisin sääntö"

Hämeenlinnalaisten Aleksi Laakson loukkaantuminen jätti joukkueen viidelle puolustajalle. Kärpät nousi jatkoajalla Pallokerhon ohi.

urheilu
HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.
Ari-Pekka Selin (Arkistokuva)Ari Lahti / Yle

Liigakierroksen herkkupala tarjoiltiin Oulun Raksilassa, jossa vastakkain luistelivat Kärkijoukkueet Kärpät ja HPK. Isäntien meno on loka-marraskuussa ollut vahvaa, palkintona kärkipaikka. HPK oli voittanut yhdeksän peliä putkeen ja hiipinyt hiljaa peräti kakkoseksi.

Ennakkoasetelma:

Lokakuussa Rinkelinmäellä joukkueet paiskivat ylitöitä. Voittajaksi selvisi tiukan taiston jälkeen voittolaukauksilla Kärpät lukemin 2-1.

Siinä pelissä Dan Spang taklasi John Normanin sairastuvalle niin, että aivotärähdyksen saanut Norman ei vieläkään ole pelikuntoinen.

Tasaista vääntöä oli lupa odottaa tänäänkin. HPK pyrkii ottamaan vastustajalta tilan ja ajan pois, joten tasakentällisin ei välttämättä ratkaisua löytyisi. Molemmilla joukkueilla maalivahdit ovat onnistuneet. HPK:lla torjuntavuorossa Mika Järvinen ja Kärpillä Tomi Karhunen.

Löytyikö illan ratkaisu erikoistilannepelaamisesta?

Ratkaisu:

Peli sai aika dramaattisen alun. Kärppien Juho Keränen taklasi vieraspäädyssä HPK:n puolustaja Aleksi Laaksoa. kun oli pelattu 3.30. Laakso löi päänsä ja sai ilmeisesti aivotärähdyksen. Keränen puolestaan sai ryntäyksestä 5+20 min ja suihkukomennuksen.

Viiden minuutin ylivoiman vierailija hyödynsi. Jere Sallisen laukauksen jälkeen Eric Fehr oli ensimmäisenä irtokiekossa ja siirsi vieraat johtoon. Kultakypärä Ville Viitaluoma merkkautti toisen syöttöpisteen. HPK sai mahdollisuuden jopa kahden miehen ylivoimaan, mutta se purkaantui Viitaluoman koukkausjäähyyn.

HPK oli avauserässä juuri niin tiivis paketti kuin odottaa saattoi. Kärpillä oli vaikeuksia päästä tekopaikoille.

Toisessa erässä Kärpät pääsi paremmin kiekolliseen peliin mukaan. HPK oli kuitenkin sitkeä ja tiivis ryhmä omaa maalia puolustettaessa. Viimeisenä lukkona toimi vakuttavasti torjunut maalivahti Mika Järvinen. Lähimpänä tasoitusta oli Jussi Jokinen , joka napautti kiekon pystytolppaan.

Kolmannessa erässä isäntien takaa-ajo tuotti tulosta ylivoimalla ajassa 48.54. Ilkka Mikkola laukoi viivasta Joonas Komulaisen syötöstä. Loppulta Kyle Turris suti kiekon sisään 1-1. Lopullinen ratkaisu syntyi jatkoajalla ajassa 63.22. Kolmella kolmea vastaan pelatessa Kärppien kolmikko Atte Ohtamaa- Jason Demers-Juha-Pekka Haataja pelasi maltilla paikan Haatajalle, joka suoraan syötöstä niittasi ratkaisun ohi hyvin torjuneen Mika Järvisen aivan yläputken alle.

Kommentit:

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirtaa tyydytti voitto.

- Ei täydellinen peli meiltä, mutta nousu voittoon tyydyttää. Kiihkeä peli, jossa tunnetta ja draamaa oli paljon. HPK oli todella sitkeä ja Mika Järvinen maalissa teki maagisia torjuntoja. Mielestäni olimme aktiivisempi joukkue ja ansaitsimme voiton. Tomi Karhunen meidän maalilla pelasi myös tärkeillä hetkillä hyvin.

- Pahoittelen Aleksi Laakson loukkaantumista. Tällaiset tilanteet ovat aina ikäviä.

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli pelin jälkeen harmistunut.

- Kova taistelu. Onnea Kärpille voitosta! Kärsittiin SM-liigan idioottimaisimmasta säännöstä, jossa kokoonpanossa saa olla 18+2. Pelattiin käytännössä koko peli viidellä pakilla ja kuorma oli kova. Tuomarilinja heitteli kovasti pelin sisällä. Laakson vointia en kommentoi.

Muuta:

HPK:n Aleksi Laakson loukkaantuminen näytti vakavalta. Häntä heräteltiin poskille taputtaen pitkään. Paareilla jäältä siirretty Laakso liikutteli käsiään, kun hän aplodein saateltiin jäältä pois. Tilanne veti hiljaiseksi koko runsaslukuisen yleisön.

Pekka Pietilä, Oulu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat