Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
  • Painin MM: Vapaapaini
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Huoliteltu puhe
  • Ysäriä ja rillausta

Tshekki voitti Davis Cupin - Stepanekista kansallissankari

Tshekille Davis Cupin voitto on ensimmäinen. Tshekkoslovakia vei mestaruuden vuonna 1980.

urheilu
Tshekki juhlii
EPA

Tshekki juhlii tenniksen Davis Cupin voittoa. Tshekki löi Prahassa pelatussa loppuottelussa Espanjan voitoin 3-2. Tshekille Davis Cupin voitto oli ensimmäinen. Tshekkoslovakia vei mestaruuden vuonna 1980.

Radek Stepanek ja Tomas Berdych pelasivat Tshekin joukkueessa finaalissa sekä kaksinpelit että nelinpelin. Lisäksi joukkueeseen kuuluivat Ivo Minar ja Lukas Rosol. Joukkueen kapteeni oli Jaroslav Navratil.

Ratkaisevassa viidennessä ottelussa maailmanlistalla 37:s Radek Stepanek voitti sijalla 11 olevan Nicolas Almagron 6-4, 7-6(7-0), 3-6, 6-3.

Tshekki johti kahden päivän jälkeen 2-1, mutta David Ferrer tasoitti voittamalla ykköspelaajien ottelussa Tomas Berdychin 6-2, 6-3, 7-5.

Näin Stepanek ja Almagro pääsivät ratkaisijan rooliin ja Stepanek sai lopulta sankarin viitan harteilleen. Marraskuun lopulla 34 vuotta täyttävä Stepanek nousee paljon verkolle ja pelaa muutenkin vastustajan kannalta "inhottavaa" tennistä.

Avauserässä Stepanek otti murron erän pääteeksi ja vei erän 6-4. Toista erää espanjalainen johti murrolla, mutta Stepanek otti murron takaisin ja tshekillä oli erän lopulla jo neljä eräpalloa. Ratkaisu siirtyi kuitenkin tie-breakiin. Sen Stepanek vei puhtaasti 7-0 ja pääsi yhden erän päähän ratkaisusta.

Kolmannessa erässä koko viikonlopun urakoinut Stepanek alkoi väsyä. Almagro vei erän 6-3 ja taistelu jatkui. Neljännessä erässä Stepanek löysi vielä taisteluvireen ja vei sen 6-3.

Stepanekista tuli 100:nnen kerran pelatun Davis Cupin historian vanhin ratkaisevan viidennen ottelun voittanut pelaaja.

- Davis Cupin voittajat! Upeaa! Teimme historiaa tänään. Toivon, että koko kansakunta juhlii meidän kanssamme, Stepanek sanoi.

Tshekki otti tänä vuonna harvinaisen tuplan. Tshekin naiset nimittäin voittivat kaksi viikkoa sitten Fed Cupin, ja tähän tuplaan on pystynyt edellisen kerran Yhdysvallat vuonna 1990.

Davis Cupin mestaruutta puolustanut Espanja joutui pelaaman finaalin ilman polvivammasta toipuvaa Rafael Nadalia. Espanja on voittanut Davis Cupin kolmesti viimeisen viiden vuoden aikana.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat