Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan

Kärppien masu oli täynnä - Jokerit ja Filppula juhlivat

Tiistaista muodostui Jokereiden ilta, kun helsinkiläisjoukkue kaatoi sarjan kärjessä dominoineen Kärppä-miehistön. Kultakypärä Ilari Filppula nousi SM-liigan pistepörssin ykköseksi.

urheilu
Ilari Filppula.
Tomi Hänninen

Ennakko:

Jokereiden vaihtelevat peliesitykset joutuivat tosi testiin, kun sarjajohtaja Kärpät saapui Areenaan isäntien vieraaksi.

Isäntien miehistö on edelleen loukkaantumisten rasittama ja muutamia avauskokoonpanon pelaajia puuttui myös oululaislta.

Ratkaisut:

Jokereiden kakkosketju heräsi ensimmäisenä. Dehner sekä Hahl rakensivat paikan ja Jani Rita pääsi tuikkaamaan avausosuman ohi Kärpää-veskari Backlundin. Vieraiden tasoitus jäi haaveeksi ennen taukoa, vaikka kaksi helsinkiläisten Pulkkinen ja Niemi joutuivat jäähyaitioon lähes yhtä aikaa.

Toisen erän alussa Kärppien kakkonen nousi terävästi hyökkäykseen. Turris ja Salomäki loivat painetta ja Toni Kähkönen ohjasi rystypuolelta verkkoon Kilpeläisen eteensä sylkemän paluukiekon.

Kärppien Mikkola komennettiin jäähylle ja Jokerit iski jauhettuaan puolitoista minuuttia ylivoimalla. Kärppien alivoimakvartetti nukahti hetkeksi ja Filppula rakensi paikan, josta Moses siirsi Jokerit jälleen johtoon. Toisen syöttöpinnan sai Markus Hännikäinen, jolle liigapinna oli uransa ensimmäinen.

Puolustajavajausta poteneen isäntäjoukkueen nuorista Nico Manelius laukoi seitsemän minuuttia myöhemmin vieraiden maalille ja maskimies Jarkko Ruutu ohjasi kiekon verkkoon.

Kun vielä Jussi Jokinen menetti pelivälineen Teuvo Teräväiselle, niin Kärpät notkahti. Jokerikokoonpanoon SaiPa-pelissä palannut nuorukainen syötti Steve Mosesille. Toiselle tauolle mentiin Jokereiden 4-1 -johdossa. Myös Ilari Filppula sai syöttöpisteen ja siirtyi sen turvin pistepörssin kärkeen.

Päätöserän alussa Jokerit oli lähellä iskeä ylivoimalla lopullisen niitin, kun se pelasi ylivoimalla Plihalin kärsiessä toisen erän lopun rangaistustaan.

Onnistunut alivoima toi Kärpille vielä puhtia ja joukkue käynnisti terhakkaasti takaa-ajoa. Eero Kilpeläinen kuitenkin piti Jokerit turvallisessa johdossa hyvillä torjunnoillaan.

Erän sykähdyttävin hetki koettiin puolivälissä, kun Teuvo Teräväiselle soitettiin ajokortin kunniaksi hittiä "Teuvo, ota meidät kyytiin". Kuultiin spontaania yhteislaulua hetken aikaa.

Lopussa Jokerit tarjosi ylivoimapaikkoja Kärpille, mutta ne jäivät käyttämättä. Sen sijaan tasavajaalla Kärppien Turris kavensi pienestä kulmasta. Vielä ilman maalivahtiä Kärpät tuli maalin päähän, Plihalin viimeisteltyä Jokerit voitti kuitenkin 4-3 ja tiivisti sarjan kärkeä entisestään.

Kommentit:

Kärpiltä näytti matka loppuneen kesken tiistaina.

- Siltä se vähän tuntui. Jokerit aloitti nälkäisemmin, Kärppä ei ollut ihan niin nälkäinen. Niin paljon on tullut positiivista, että maha olisi kurninut, Aravirta myönsi.

- Jokereiden kaksi tappiota edellisviikolla teki sen, että kotijoukkue oli jokaisella solulla mukana tässä pelissä. Varsinkin toisessa erässä maalineduspelimme oli ponnetonta. Siellä luotettiin ehkä tuuriin eikä paiskittu 110-prosenttisesti töitä, kuvasi Kärppien valmentaja.

Jokerien hyökkääjiä peluuttavan Tomek Valtosen mukaan helsinkiläisryhmä on menossa oikeaan suuntaan.

- Paketti ei ole vielä valmis, mutta hyvään suuntaan ollemme matkalla. Meiltä puuttui paljon runkopelaajia, mutta saimme hyvät miehet Kiekko-Vantaasta ja A-junioreista, Valtonen kiitteli tuuraajia.

Mikko Hannula, Helsinki

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat