1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Vakiovihje: Wiganissa varma-ainesta

Vakiokierroksen avauskohteessa Wigan - Reading  kotijoukkue on hyvä vaihtoehto varmaksi.

Joukkeet kuuluvat sarjan alempaan keskikastiin ja vierasjoukkuehan on sarjanousija. Reading on joukkueista paremmassa pelivireessä, kun liigassa se on hävinnyt vain yhden ottelun seitsemästä edellisestään.

Voittojakin koko kaudella on tosin vain yksi, joten ongelmitta kausi ei ole edennyt. Pelaajistoltaan Reading kuuluu sarjan heikoimpien joukkoon ja olisikin yllättävää, mikäli se onnistuisi välttämään putoamisen kauden päätteeksi.

Wiganilla on alla kaksi tappiota, mutta niitä ennen joukkue pelasi vahvan ottelun Tottenhamin vieraana ja otti onnistuneella taktiikallaan voiton kovasta joukkueesta. Vastaavalla peliesityksellä Wigania heikompi Reading kaatuu.

Vakioveikkaajat ovat ylireagoineet selkeästi Readingin viime aikojen tuloksiin. Wigan voittaa tämän ottelun noin joka toinen kerta ja on jäänyt selkeästi alipelatuksi. Sen myötä tähän otteluun on turha tuhlata enempää merkkejä.

Kohteessa kolme Manchester United saa vastaansa QPR:n. Punaisilla on alla nyt kaksi perättäistä 1-0-tappiota. Jälkimmäinen tosin tuli Mestareiden liigassa kakkosmiehistöllä, mutta joka tapauksessa ManU:lla on näytön paikka.

QPR puolestaan on pelannut todella heikosti jo pitkään. Otteet ovat hitaasti parantuneet, mutta viime viikonloppuna jopa heikko Southampton haki Ärristä 3-1-vierasvoiton. Innokkaimmat olivat jo viime viikonlopun tappion jälkeen uutisoimassa manageri Mark Hughesin potkuja.

**Nämä uutiset osoittautuivat perjantaina todeksi, kun joukkue tiedotti Twitterissä Hughesin potkuista. **

Man United on joukkueena niin paljon edellä, että se ansaitsee ottelussa suursuosikkiaseman. Vakiossa sitä ei ole pelattu liikaa, joten kohteessa kolme on turha tuhlata vaihtomerkkejä, vaan Man Unitedin voi huoletta rastia varmaksi.

Cardiffilla vaikeaa vieraskentällä

Kohteessa kahdeksan Barnsley isännöi Championshipissä Cardiffia. Cardiff on ollut kauden aikana hyvin kaksijakoinen joukkue. Kotonaan joukkue ei ole menettänyt vielä pistettäkään, mutta matkapeleissä tulokset ovat olleet selvästi heikompia. Kahdeksasta matkapelistä peräti viisi on jo päättynyt tappioon.

Kohteen kotijoukkuee Barnsleyn viime aikojen otteet ovat olleet heikkoja. Materiaalinsa puolesta joukkue kuuluu sarjan alempaan keskikastiin ja pelivirekin on ollut heikko. Barnsley ei ole voittanut yhtään edellisistä kuudesta ottelustaan.  Positiivista on se, että vahvaa Boltonia vastaan joukkue kykeni viime viikolla tasapeliin vieraskentällä.

Cardiffin heikkojen vieraspelien myötä sitä ei saa pitää ottelussa kovinkaan suurena vierassuosikkina. Barnsleytä on rastittu Vakiossa niin vähän, että tässä kohteessa on hyvä paikka hakea yllätystä ja laittaa lapulle ykkönen ja risti.

Charltonia pelattu selkeästi liikaa

Kohteessa kymmenen Charlton saa vastaansa Huddersfieldin. Charlton on noussut hyvään vireeseen ja on voittanut kolme edellistä otteluaan. Vastukset eivät kuitenkaan Cardiffia lukuun ottamatta ole olleet kovinkaan vahvoja, joten voittoputken ei saa antaa hämätä liikaa.

Sarjanousija Huddersfield aloitti kauden vahvasti. Syksyn myötä tahti on jo hieman hiipunut, mutta pisteitä on silti kertynyt tasaiseen tahtiin. Mistään notkahduksesta joukkueen kohdalla ei voida puhua. Materiaalinsa puolesta nämä kaksi joukkuetta ovat hyvin samantasoisia, joten Charlton nousee ottelun suosikiksi vain kotietunsa turvin.

Vakiossa Charltonia on pelattu 55 prosenttisesti, mikä on kahden tasaisen joukkueen kohtaamisessa liikaa. Rohkeat pelurit voivat jättää Huddersfieldin suoraan varmaksi asti tai vaihtoehtoisesti varmistaa vierasvoiton ristillä.

Kari Linna