1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

PROJEKTI FINLANDIA – Suksee Luistellen, osa 1

Heinäkuinen helle. Aurinkotuolit. Mansikoita ja Fresitaa. Ajatukset hetkellisesti talvessa - menneessä ja tulevassa. Ollaan kyllä aika rapakunnossa. Jokohan olisi aika toteuttaa The SunnuntaiSivakointi-idea? Naurunröhähtelyä, läpyt ja skööl! - täältä tullaan Projekti Finlandia 2013!

Pirjo Muranen, Taija Romppanen, Eeva Sunnari, Vesa Mäkipää.
Projekti Finlandia - Suksee luistellen, osa 1

Kesäloma loppuu, työarki alkaa ja lupaus unohtuu.

Syyskuun puolivälissä kännykkään kilahtaa tekstari.

- Ai, että Finlandiaan valmistautumisen seurantaa? Ja tekniikkavinkkejä & sparrausta Yle Urheilun hiihtoasiantuntijoilta – Pirjo Muraselta ja Vesa Mäkipäältä? Ehdotus, josta yllytyshullu itseoppinut hiihtointoilija ei kertakaikkiaan voi kieltäytyä!

Joukkueurheilija kaipaa kuitenkin ympärilleen tiimiä, jossa edetä kohti tavoitetta. Niin se vaan on, että 1+1=3. Yhdessä tekeminen on niin paljon antoisampaa kuin yksin puurtaminen! Etenkin jos huumori on joukkueen pidetty kapteeni.

Tässä kahden hengen hörhötiimissä ei kauaa tarvitse toista yllyttää. Innostus on siis hetkessä uusissa sfääreissä. Se on menoa nyt MaxiMints - se helposti syttyvien ja tilanteisiin heittäytyvien intoilijoiden joukkue!

Mieli avoinna hyppy kohti tuntematonta. Pian matkaammekin jo kohti Vuokattia, kuntotestejä ja hiihtotunnelia. Päässä höyryää innostuksen ja kysymysten vilinä: Miten ihmeessä jaksamme suksia yhtä soittoa 50 km helmikuussa? Tuleekohan tästä projektista Suksee? Etenisiköhän ladulla kuitenkin parhaiten Luistellen?

Kutkuttavaa!

- Eeva ja Taija

Eevan ja Taijan valmistautumista Finlandia-hiihtoon seurataan ensimmäisen kerran Kakkosen Urheiluviikonlopussa sunnuntaina 25.11. Lähetys alkaa klo 13.40.