Hyppää sisältöön

Poutiainen kymmenes Aspenissa - Maze taas voittoon

Tina Maze oli omaa luokkaansa Aspenin suurpujottelussa. Tanja Poutiainen paransi Söldenin sijoitustaan roimasti.

Tanja Poutiainen. Kuva: AFP / Lehtikuva

Tanja Poutiainen laski sijalle kymmenen suurpujottelun maailmancupissa Yhdysvaltain Aspenissa. Avauskierroksen jälkeen 11:ntenä ollut suomalainen ei onnistunut täydellisesti toisellakaan kierroksella, mutta paransi silti reilusti sijoitustaan (20) kauden avauskilpailusta Söldenistä.

- Täällä on todella haastava rinne. Olosuhteet olivat todella hyvät, mutta laskeminen ei tuntunut helpolta. Se oli aika lailla sitä mitä pystyn tällä hetkellä suurpujottelussa laskemaan. Tavoitteenani oli kymmenen joukkoon laskeminen. Olihan tämä iso askel eteenpäin Söldenistä, Poutiainen kertoi Yle Urheilulle.

Kilpailun voittoon laski Söldenin tavoin Slovenian Tina Maze. Ensimmäisellä kierroksella ainoana Mazea uhkannut Anna Fenninger ajoi ulos toisella kierroksella, joten Maze pääsi yli sekunnin etumatkalta laskuunsa. Johto piti, ja Maze voitti melkein sekunnin erolla Itävallan Kathrin Zetteliin.

Toisen kierroksen kovin nousija oli Ranskan Taina Barioz, joka kipusi ensimmäisen kierroksen jälkeiseltä 29:nneltä sijalta peräti seitsemänneksi.

NAISTEN SUURPUJOTTELU

1. Tina Maze              SLO 1.59,39
2. Kathrin Zettel         AUT +  0,90
3. Viktoria Rebensburg    GER +  1,54

4. Lara Gut               SUI +  1,73
5. Irene Curtoni          ITA +  1,80
6. Tessa Worley           FRA +  2,00
7. Taina Barioz           FRA +  2,21
Elisabeth Görgl        AUT +  2,21
9. Mikaela Shiffrin       USA +  2,34
10. Tanja Poutiainen       FIN +  2,79