Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tappara palasi voittojen tielle - SaiPa pysyi liigakärjessä

SM-liigan illan ainoassa ottelussa Kärpät hukkasi mahdollisuutensa nousta SM-liigakärkeen, kun Tappara piti pisteet itsellään 3-1-kotivoitolla.

urheilu
Juha Metsola, Tappara-vahti
Yle

Ennakko:

Kirvesrintojen riveissä debytoi uusi NHL-vahvistus Justin Braun, joka ahersi Tuukka Mäntylän rinnalla. Braun paikkasi melkoista ruutua, sillä sairaslistalla oleva Kurtis Foster oli huippuvedossa Tapparan takalinjoilla ennen loukkaantumistaan.

Aleksander Barkovin puuttuminen jätti ison loven Jukka Rautakorven hyökkäysarsenaaliin. Tapparan yhdeksän ottelun pisteputki katkesi viimeksi, kun Lukko teki ryöstöretken Hakametsään.

Sarjan kärkipaikka oli keskiviikkona tarjolla loukkaantumisista kärsineelle Kärpille, joka oli voittanut kymmenestä edellispelistään kahdeksan.

Ratkaisut:

Tappara aloitti vahvasti ja sai kiekon yläputkeen jo kolmen minuutin kohdalla. Kotijoukkue ei saanut onnistumisia ensimmäisessä erässä, vaikka oli niskan päällä pelillisesti.

Toisen erän alussa SM-liigan maali- ja pistepörssirohmu Juha-Pekka Haataja kilautti pelivälineen yläputkeen.

Ottelun puolikrouvin jälkeen Mikko Lehtonen pommitti kaukovedolla piristyneen Kärppä-lauman 1-0-johtoon. Osuma oli käytännössä ylivoimamaali, sillä Markus Kankaanperän jäähy oli päättynyt vain muutama sekunti aiemmin. Juha Metsola oli maskissa, eikä voinut osumalle mitään.

Puoli minuuttia ennen erän loppua Tapparan Ville Nieminen punnersi 1-1-tasoituksen, kun hänen rystyvetonsa meni onnekkaasti oululaispakin varusteista omaan maaliin. Kultäkypärä Niemiselle osuma oli kauden yhdestoista.

Kolmannessa erässä Jarno Koskiranta punnersi ratkaisumaaliksi jääneen 2-1-osuman irtokiekosta kolmen Kärppä-pelaajan keskeltä. NHL-apu Justin Braun sai ensimmäisen syöttöpisteen avauspelissään.

Kärpilla oli muutama tekopaikka tasoittaa lukemat, mutta niin Miikka Salomäki kuin Kyle Turriskin kokivat Juha Metsolan torjuntataidot. Loppuniitiksi muodostui puolustaja Vladimir Emingerin kiekonmenetys, josta Jannik Hansen pääsi sinetöimään Tapparan 3-1-voittonumerot ajassa 54.48.

Muuta:

Kärpät hävisi Tampereella, mutta nappasi mukaansa jotain muuta kuin kolme pistettä. Ilveksessä vaille peli- ja harjoittelumahdollisuutta jäänyt maalivahti Miika Wiikman siirtyy lainasopimuksella Ilveksestä Kärppiin joulukuun ajaksi.

Kuntopuntarin kärkikoitoksessa Kärpät jäi vasta toisen kerran ilman pistettä 11 viime ottelussaan. Kärpät olisi noussut SaiPan ohi liigaykköseksi, jos se olisi saanut kaksi pistettä Hakametsästä.

Tappara voitti, koska se oli halukkaampi joukkueista ja teki vähemmän virheitä kuin vierasnippu.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat