1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

F1-moguli tyrmäsi Vettel-kohun "täytenä vitsinä"

Kiivas keskustelu Sebastian Vettelin neljännen kierroksen ohituksesta kauden päätöskisassa vaikuttaa laantuvan. Bernie Ecclestonelle se on jättänyt ikävän jälkimaun.

Bernie Ecclestone juhli 82-vuotis syntymäpäiviään kuukausi sitten. Kuva: Jens Büttner/ EPA

Formula 1:n kaupallisia oikeuksia hallinnoivan Bernie Ecclestonen mielestä on ikävää, että jännittävääkin jännittävämpi Formula 1 -kausi on jäänyt Brasilian GP:n jälkipuinnin varjoon. Viikon puheenaiheena on ollut, ohittiko Sebastian Vettel Jean-Eric Vergnen kauden päätöskilpailussa keltaisten lippujen alueella.

Ongelma on, että kukaan ei tiedä, mistä he puhuvat.

Bernie Ecclestone

- Tämä on sääli, koska kaikki oli mennyt niin hyvin. Päätöskisa ja koko kausi olivat uskomattomia. Nyt kaikki puhuvat vain tästä. Ongelma on, että kukaan ei tiedä, mistä he puhuvat, Ecclestone tilitti.

Ferrari ei tehnyt Vettelin ohituksesta protestia vaan pyysi Kansainväliseltä autoliitolta täsmennystä ohitussääntöihin. FIA vastasi tähän toteamalla, ettei Vettelin ohituksessa ollut mitään rangaistavaa: ennen ohitusta ratavirkailija oli heiluttanut vihreää lippua, jonka mukaan ohittaminen on sallittua.

- Ensinnäkin säännöissä sanotaan, että on tehtävä protesti. Ferrari ei tehnyt sitä aikarajojen puitteissa. Toiseksi, radalla heilutettiin vihreää lippua, mistä kaikki näyttävät olevan yksimielisiä. Tämä on täysi vitsi, Ecclestone jatkoi vuodatustaan.

Jos Vettelin ohituksesta olisi löydetty rangaistavaa, saksalainen olisi saanut 20 sekunnin aikasakon ja pudonnut Brasilian GP:n lopputuloksissa kuudennelta sijalta kahdeksanneksi. Samalla Fernando Alonso olisi noussut pisteen erolla maailmanmestariksi.