1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Vakiovihje: QPR ottaa Redknappin johdolla kauden avausvoittonsa

Viikon 48 Vakiokierros tarjoaa muutaman maistuvan peli-idean. Parhaat löytyvät Valioliigan otteluista, joissa erityisesti QPR:n ja Liverpoolin mahdollisuuksia on turhaan vähätelty.

QPR:n tuore manageri Harry Redknapp. Kuva: AFP / Lehtikuva

QPR vaihtoi manageriaan viikko sitten ja jo ensimmäinen ottelu Harry Redknappin johdattamana oli selkeä askel kohti parempaa. Viikko-ottelu Sunderlandia vastaan oli tasainen ja QPR:llä oli omat mahdollisuutensa, vaikka Redknappilla oli ollut vain muutama päivä aikaa toimia uuden joukkueensa kanssa.

Nyt QPR saa vastaansa toisen nähden alakanttiin aloittaneen, Aston Villan. Uuden managerin tuoma into on kovimmillaan ensimmäisessä kotiottelussa, joten QPR:n voitottomaan alkukauteen ei kannata tuijottaa liikaa. Vakiopelaajat ovat pelanneet QPR:n vain niukaksi suosikiksi, vaikka tässä tilanteessa se voittaa lähes joka toinen kerta.

Toinen hyvä varmahaku Valioliigasta on Liverpool. Voitot ovat kiertäneet punapaitoja, mutta joukkueen peli ei ole huonoa ollut. Maalipaikkojen muuttaminen maaleiksi on vain ollut tuskallisen vaikeaa.

Nyt  vastassa on heikko Southampton, joka on päästänyt selkeästi eniten maaleja Valioliigassa. Southamptonin puolustus on tehnyt suuria virheitä jokaisessa ottelussa, joten on vaikea uskoa sen onnistumiseen Liverpoolia vastaan.

Vakiossa Liverpoolia on pelattu vain 65-prosenttisesti, kun sen voittotodennäköisyyttä on suurempi. Liverpool on maistuva varmaehdokas.

Crystal Palacen iskukykyä yliarvoitu

Crystal Palacen kohdalla Vakion pelaajat ovat selkeästi ylireagoineet sarjataulukkoon. Palace on pelannut vahvan syksyn ja on viime viikkoina keikkunut sarjan kärkipäässä. Pitkä tappioton putki katkesi viime viikonloppuna Leedsin vieraana. Tiistain viikko-ottelusta saldona oli 0-0-tasapeli Hullin vieraana.

Hyvistä tuloksistaan huolimatta Crystal Palace ei ole pelaajamateriaalinsa puolesta aivan sarjan parhaimmistoa. Miinukseksi on laskettava myös se, että alkukaudella vahvaa työtä managerina tehnyt Dougie Freedman lähti jo reilu kuukausi sitten suurempien haasteiden äärelle Boltoniin.

Brighton on laatujoukkue, joka ei ole hävinnyt seitsemään otteluun. Se oli jo viime kaudella lähellä selvitä nousukarsintoihin, joten Brighton on osoittanut kuuluvansa selkeästi sarjan parempaan puoliskoon.

Tällaista vastusta vastaan Crystal Palacea ei voida pitää kotiedusta huolimatta kovinkaan selkeänä suosikkina. Vakiossa sitä on pelattu liikaa, yli 60-prosenttisesti, joten tässä on paikka maksavaan kannanottoon. Rohkeimmat jättävät kotivoiton kokonaan pois lapulta.

Watford ei ole jättisuosikki

Watford on parantanut otteitaan kauden edetessä hyvällä tahdilla. Nyt joukkue seilaa kuuden ottelun putkessa, jossa se ei ole hävinnyt otteluakaan. Tiistain viikko-ottelussa se kaatoi ongelmissa olevan Sheffield Wednesdayn 4-1.

Barnsleyn kausi ei ole sujunut kovinkaan kaksisesti, mutta parempaa voi olla luvassa. Joukkue on hankkinut hiljattain monia vahvistuksia lainasopimuksilla ja nyt nämä pelaajat alkavat päästä sisään ryhmään.

Vakiossa Watfordia on pelattu yli 75-prosenttisesti, mikä on selkeästi liikaa. Watford on toki näistä kahdesta parempi ja voittaa useammin kuin joka toinen kerta, mutta X2 on pelattu niin vähän, että ne tarjoavat riskinsietäjille osuessaan hienon palkinnon.

Vihjerivi

1 Man City – Everton      1
2 Arsenal   – Swansea     1
3 Liverpool – Southampton 1

4 Fulham – Tottenham X2
5 West Brom – Stoke   X2
6 QPR      – Aston Villa   1

7 Bolton    – Ipswich      1
8 Peterboro – Blackpool 2
9 Millwall   – Charlton     1X

10 Bristol C   – Wolves 1
11 Nottingh. – Hull       1X
12 Crystal P  – Brighton X2
13 Watford  – Barnsley 1X

Kari Linna