Suora

  • Suunnistuksen EM
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Navetta on Kristiina Mäkelälle henkireikä: "Lehmät ovat kuin psykologeja"
  • Urheiluruutu

Rintterit - nylkkyhiihtäjien vastakohta

Urheilukatu 2 kävi vierailemassa Suomen miessprintterien harjoitusleirillä. Pikakiiturit eivät kanna huolta perinteisten hiihtoihmisten ajatuksista.

urheilu
Matias Strandvall venyttää maaliviivalla
Matias Strandvall kuuluu Rintteri-porukkaan.Lehtikuva

Varmasti kaikki muistavat 90-luvun Karpaasit. Suomen mieshiihtäjät, jotka treenasivat raskailla soilla ja hiihtivät maallemme kultaa ja kunniaa. Karpaasien taru päättyi tylysti Lahden dopingskandaaliin vuonna 2001.

Nyt Suomen uutta hiihtomainetta rakentaa hyvällä menestyksellä Rintterit. 1980-luvulla syntyneiden, iloisten sprinttihiihtäjien edustusryhmä, jota yhdistää Karpaaseihin vain ja ainoastaan himoharjoittelu äärioloissa.

- Esikuvia löytyy elämän joka osa-alueelta. Turha yrittää kieltää, etteivätkö ne olisi olleet hiihdossa Karpaasit. Mitä sitten myöhemmin tapahtui, sen olen hyväksynyt. Silti Karpaasit ovat olleet esikuviani, kertoo maajoukkuesprintteri Niklas Colliander.

Urheilukatu2 vieraili iloisen poikaporukan harjoitusleirillä Oloksella, ottamassa selvää mitä maajoukkuehiihtäjän arkeen kuuluu. Hiihtoharjoitusten ja punttisalin lisäksi aika kuluu muun muassa pelikonsolien parissa. Ja koneella ei suinkaan pelata hiihtopeliä, vaan jalkapalloa. Suomi vastaan Italia. Tällä kertaa Italia voittaa.

- Tämä ei tule toistumaan hiihtoladulla, Kalle Lassila huomauttaa.

Vaikka suomalaishiihtäjillä on edessään tällä kaudella tiukka kilpailu edustuspaikoista helmikuun MM-kisoihin, ei Rintterit usko sen vaikuttavan hiihtoperheen hyvään yhteishenkeen.

- Meillä on niin hyvä joukkuehenki poikien kesken, ettei koti-ikävääkään oikeastaan tule, kertoo reilut sata vuorokautta vuodessa reissun päällä oleva Matias Strandvall, joka jakaa makuuhuoneensa yleensä Martti Jylhän kanssa.

Keskenäinen kilpailutilannekin on käännetty Rintterien keskuudessa huumoriksi. Porukassa kiertää parhaillaan mestaruuslasit. Strandvallin löytämät komeat aurinkolasit, jotka lunastaa itselleen joukkueen jäsenistä se, joka pärjää parhaiten keskinäisissä koitoksissa.

Huumori porukassa todellakin kukkii. Sitä voi käydä kurkkaamassa vaikka netissä julkaistuista Rinttereiden omista videotuotoksista.

Mutta miten Rinttereiden hurttiin huumoriin suhtautuvat perinteiset hiihtoihmiset? Ne, joiden mielestä maastohiihto on sitä, että mennään yksin metsään, hiihdetään hiljaa 50 kilometriä, ja tullaan saunaan parta huurussa?

- Koko rintteriyden ydin on se, että normaalia nylkkyhiihtäjää jopa vähän harmittaa, paljastaa Lasse Paakkonen.

Urheilukatu 2 Yle TV2:lla kello 19.05

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat