"Jalkapallon paholainen" vei dramaattisen cupin kohtaamisen

Milton Keynes Dons otti paikan FA cupin kolmannella kierroksella lisäaikamaalilla. AFC Wimbledonin kannattajat ryntäsivät nurmelle.

AFC Wimbledonin kannattajat rynnivät nurmelle joukkueen tasoitusmaalin jälkeen. Kuva: AFP / Lehtikuva

Wimbledonin kannattajille FA cupin toisen kierroksen ottelu ei ollut edes paikalliskamppailu. Kun legendaarisen seuran kannattajien perustama AFC Wimbledon kohtasi seuran raunioilta rakennetun Milton Keynes Donsin, ei vihaa ottelusta puuttunut.

Joidenkin AFC Wimbledonin kannattajien mukaan mitään kuumaa kamppailua ei voi olla sellaista seuraa vastaan, jota ei pitäisi edes olla olemassa. MK Donsin puheenjohtaja Pete Winkelman myönsi itsekin pelin alla BBC:n haastattelussa, ettei ole helppoa olla "jalkapallon paholainen".

Englannin Ykkösliigan kärkipäässä kamppaileva MK Dons kuitenkin teki läsnäolonsa tiettäväksi, kun Kakkosliigan häntäpään Wimbledon yritti lähinnä pitää linjansa tiiviinä.

Puolustussuunnitelma piti ensimmäisen puoliajan viimeisille minuuteille, kunnes Stephen Gleesonin pommi lähes 25 metristä upposi oikeaan yläkulmaan.

Toisella puolikkaalla oli kuitenkin Wimbledonin vuoro. Jack Midsonin pusku noin tunnin pelin kohdalla oli upea ja päätykatsomon tunteet purkautuivat.

Kymmeniä AFC Wimbledonin faneja ryntäsi juhlimaan Midsonin ja joukkueen mukana nurmelle saakka.

Tilanteessa ei näyttänyt olevan mitään uhkaavaa, mutta arvatenkin ottelun turvajärjestelyt joutuvat Englannin jalkapalloliiton suurennuslasin alle. Midsonin tuomari palkitsi varoituksella, ilmeisesti yleisön kiihdyttämisestä.

Peli näytti jo menevän uusintaotteluun, mutta lisäajalla MK Dons sai vielä kulmapotkun. Wimbledon onnistui purkamaan, mutta pallo ajautui suoraan isäntäjoukkueelle.

Jon Otsemoborin vaivattoman näköinen kantapääohjaus ei jättänyt Neil Sullivanille mitään mahdollisuuksia ja näin Dons marssii FA cupin kolmannelle kierrokselle.