1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Huikea maajoukkueura päättyi - "En olisi osannut nähdä edes painajaista tästä"

Mika Kohosen uskomaton ura Suomen maajoukkueessa päättyi murskatappioon. Suomen kapteenilla olivat tunteet pinnassa.

Mika Kohonen. Kuva: Yle

Mika Kohonen ilmoitti salibandyn MM-finaalin jälkeen, että hänen maajoukkueuransa on ohi. Kohonen ei lähtenyt selittelemään Ruotsille kärsittyä rumaa 5-11-tappiota.

- Ne olivat parempia. Murhaavan tehokkaita ja parempia puolustamaan. Ei kai siinä sen kummempaa. Ansaitsivat maailmanmestaruuden, Kohonen summasi.

Olisin kaivannut vähän enemmän munaa meidän joukkueelta.

Mika Kohonen

Kohonen painotti, etteivät kovat puolivälierä- ja välieräottelut painaneet suomalaisten jaloissa. Syytä Suomen nihkeään peliin hän ei löytänyt.

- Sen kun tietäisi. Pukukopissa ollaan puhuttu joka päivä samoja asioita. Ei se tahdosta jäänyt kiinni. Olisin kaivannut vähän enemmän munaa meidän joukkueelta. Sitä huusin penkillä ja kopissa. Turhan on ruveta selittelemään ja ottamaan kaverilta kunniaa pois.

Kohonen ehti pelata Suomen paidassa kahdeksat MM-kisat. Niistä jäi käteen kaksi maailmanmestaruutta ja seitsemän MM-mitalia. Maajoukkueuran päätöshetkiin hän oli maalaillut mielessään erilaista tunnelmaa.

- En olisi varmaan osannut nähdä edes painajaista tällaisesta lopusta. Yhdessä olemme voittaneet aika monta kertaa. Tällä kertaa hävittiin yhdessä. Aika kettumainen ja tyhjä olo. Loppujen lopuksi aika uskomaton reissu ollut maajoukkueessa. Saattaa tulla tunteetkin pintaan, kapteeni päätti.