Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Djokovic ja Williams palkittiin

Novak Djokovic päätti jo toisen kauden peräkkäin tenniksen maailman ykkösenä. Serena Williams puolestaan oli lähes pysäyttämätön kauden jälkipuoliskolla.

urheilu
Novak Djokovic.
Novak Djokovic.AFP / Lehtikuva

Kansainvälinen tennisliitto (ITF) on palkinnut serbialaisen Novak Djokovicin vuoden parhaalle pelaajalle jaettavalla World Champion -palkinnolla. Naisten puolella tunnustuksen sai yhdysvaltalainen Serena Williams.

Djokovic päätti jo toisen kauden peräkkäin maailman ykkösenä. Hän puolusti alkuvuodesta menestyksekkäästi Australian avointen voittoaan ja selviytyi loppuotteluun Ranskan avoimissa sekä Yhdysvaltain avoimissa.

Britti Andy Murray oli toinen vahva ehdokas palkinnon saajaksi voitettuaan Yhdysvaltain avoimet ja olympiakullan Lontoossa. Wimbledon-finaalissa Murray hävisi sveitsiläiselle Roger Federerille.

- Oli äärimmäisen tyydyttävää voittaa jälleen yksi grand slam -titteli, selviytyä kahteen muuhun isoon finaaliin ja päättää vuosi ykkösenä, Djokovic sanoi.

Williams puolestaan oli kauden 2012 toisella puoliskolla lähes pysäyttämätön. Meriittilistalle kertyi Wimbledonin voitto, kaksin- ja nelinpelin kulta Lontoon olympiakisoissa sekä Yhdysvaltain avointen voitto.

- Se merkitsee paljon, että sain ITF World Champion -palkinnon kolmannen kerran. On ollut mahtava kokemus voittaa olympialaiset ja kaksi grand slam -turnausta. Odotan loistavaa vuotta 2013, hehkutti 15-kertainen grand slam -voittaja.

Lähteet: Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat