Hyppää sisältöön

Romar haki tuntumaa Val Gardenan syöksyrinteeseen

Andreas Romar metsästää tulevana viikonloppuna maailmancupin pisteitä Val Gardenassa, Italiassa.

Andreas Romar Kuva: AFP / Lehtikuva

Val Gardenassa lasketaan viikonloppuna supersuurpujottelun ja syöksyn maailmancupin osakilpailut. Kisaviikko aloitettiin syöksyharjoituksilla. Romar haki harjoituksissa tuntumaa kisarinteeseen ja jäi kärjestä 2,07 sekuntia. Tällä irtosi 42. sija.

Romar on tämän kauden kahdessa aikaisemmassakin syöksykisassa jäänyt ensimmäisissä harjoituksissa tämän verran kärjestä, mutta nostanut sijoitustaan viimeistään varsinaisessa kisassa. Kanadan Lake Louisessa Romar laski uransa parhaan syöksyn maailmancupin tuloksensa (16:s), kun vielä harjoituksissa hän jäi kärjen vauhdista parin, kolmen sekunnin verran.

– Ihan hyvä lasku oli tänään. Viime vuonna olin ensimmäisissä harjoituksissa kuutisen sekuntia perässä, tänään pari sekuntia kärkeen ja sekunti kymmenen parhaan joukkoon. Huomattavasti parempaa tekemistä verrattuna aikaisempaan, Romar totesi Skisportin tiedotteessa.

Syöksyrata nopeutui huomattavasti harjoitusten edetessä. Tuloslistan kärkipäähän nousi laskijoita isoilla lähtönumeroilla ja sitä myötä useat maailmancupin kärkimiehet jäivät kauas totutuista sijoituksista.

– Hyvät fiilikset jäi tämän päivän laskun perusteella. Vielä pystyy kiristämään tahtia tulevissa laskuissa. Tuossa rinteessä on hauska laskea ja tästä on hyvä jatkaa kohti viikonlopun kisoja.

Ensimmäisten harjoitusten nopein oli maailmancupia johtava Aksel Lund Svindal, joka ei aikaisemmin ole menestynyt Val Gardenan syöksyssä. Syystäkin norjalainen oli tyytyväinen.

- Näyttää lupaavalta! En ole koskaan aikaisemmin ollut näin nopea syöksytreeneissä Val Gardenassa, Svindal hehkutti twitter-tilillään.

Ensimmäiset syöksyharjoitukset, Val Gardena (ITA)

1. Aksel Lund Svindal NOR 1.58,73
2. Erik Guay CAN +0,04
3. Klaus Kröll AUT +0,10
4. Werner Heel ITA +0,22
5. Steven Nyman USA +0,55

42.** Andreas Romar FIN +2,07**

.
.