Hyppää sisältöön

Romar toivoo syöksyyn suurta lähtönumeroa

Andreas Romar on kahden harjoituslaskun jälkeen tyytyväinen vauhtiinsa legendaarisella Saslong-radalla Italian Val Gardenassa. Hän starttaa perjantain supersuurpujottelukisaan kuumasta ryhmästä.

Andreas Romar Kuva: AFP / Lehtikuva

Val Gardenassa lasketaan perjantaina supersuurpujottelun ja lauantaina syöksyn maailmancupin pisteistä. Romar on hakenut tuntumaa Saslongin rataan nyt kaksissa syöksyharjoituksissa.

– Tänään tuli hieman virheitä keskipätkälle. Eilisissä harjoituksissa se sujui paljon paremmin ja nyt tuli vähän mokailtua. Viime vuonna tuli hyvä tulos täällä super-G:ssä, joten toivotaan että keli pysyy hyvänä ja saan hyvän laskun alle, Romar sanoi Ski Sportin tiedotteessa.

- Vauhtia tuntuu olevan, kuten Beaver Creekin kilpailut osoittivat. Laskeminen siellä oli aivan surkeaa, mutta jollain pätkillä olin silti hyvässä vauhdissa.

Romar sijoittui edellisissä maailmancupeissa supersuurpujottelussa 40:nneksi ja syöksyssä 30:nneksi. Nyt Val Gardenassa hän jäi ensimmäisissä syöksyharjoituksissa kärjestä 2,07 sekuntia ja toisissa ero kaventui niukasti 2,01 sekuntiin.

Sääennusteet lupaavat Val Gardenan alueelle lumisateita, ja tämä saattaa vaikuttaa kilpailun kulkuun. Romarin mukaan lumi on ollut tähän mennessä pitävää ja rinne on ollut hyvässä kunnossa. Kaikesta huolimatta hän toivoo suurta lähtönumeroa lauantain kisaan.

– Toivotaan, että lumisade ei sekoita pakkaa liikaa ja pystytään vetämään kisat läpi hyvin. Lähtönumero tulee olemaan siinä seitsemän ja 15 välillä, joten super-G:ssä ei ole paljon vaihtoehtoja, mutta lauantain syöksyyn arpaonni saisi olla suosiollinen ja tuoda ison lähtönumeron, Romar toivoi.

TOISET SYÖKSYHARJOITUKSET, VAL GARDENA (ITA)

1. Kjetil Jansrud NOR 1.58,45
2. Aksel Lund Svindal NOR +0,07
3. Klaus Kröll AUT +0,45
4. Erik Guay CAN +0,46
5. Dominik Paris ITA +0,84

24. Andreas Romar +2,01

.
.