Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM

KOMMENTTI: Irtoaako tukos tällä?

Anne Kyllösen kakkossija Canmoressa palautti Suomen hiihdon jälleen maailmancupin henkilökohtaisten kisojen palkintosijoille. Vihdoinkin.

urheilu
Anne Kyllönen.
Lehtikuva

Suomen hiihdon kuiva kausi kesti reilusti yli vuoden. Nelossijoja ja läheltä piti -sijoituksia oli enemmän kuin tarpeeksi, ja tilanteeseen ehti moni optimistikin jo tuskastua. Tähän saumaan Anne Kyllösen kakkossija oli enemmän kuin tervetullut.

Jo se, että Kyllönen on joukkueen nuorena kykynä nyt osoittanut pystyvänsä nousemaan palkinnoille, on hyvä signaali. Se antaa itseluottamusta Kyllöselle ja uskoa muillekin joukkueesta. Ketsuppipullon tukos on toivottavasti irtoamassa.

Se tosiasia, ettei Kanadan-kiertueella ole kaikkia maailman huippuja mukana, ei vähennä Kyllösen suoritusta millään tavalla. Kisa oli kovatasoinen ja mukana oli muun muassa tämän hetken maailmancupin kymmenestä kärkihiihtäjästä viisi.

Todelliseen testiin Kyllönen joutuu vasta myöhemmin kaudella, Tour de Skillä, Liberecissä, La Clusaz’ssa… Kajaanilainen itse totesi, että palkintosijat eivät ole hänelle vielä itsestään selviä asioita. Hänen tasainen nousunsa kohti maailman kärkeä osoittaa kuitenkin sen, etteivät ne päivät ole enää kaukana.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat