1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Yhdysvaltain avointen finaali siirtyy maanantaille

Miesten finaali on siirtynyt maanantaille jo viisi kertaa peräkkäin Yhdysvaltain avoimissa. Vuonna 2013 se on jo alkuperäisessä ohjelmassa kirjattu maanantaille.

Miesten kaksinpelin finaali on siirtynyt New Yorkissa pelattavassa turnauksessa maanantaille jo viitenä vuotena peräkkäin sateen takia. Kuva: EPA

Tenniksen Yhdysvaltain avointen naisten finaali pelataan ensi vuonna sunnuntaina ja miesten finaali maanantaina. Tarkoituksena on antaa pelaajille pidempi lepoaika ennen loppuhuipennusta.

Maan tennisliitto (USTA) ilmoitti muutoksista perjantaina, mutta ne koskevat vain vuotta 2013. Päätös tulevista vuosista tehdään tiedottaja Chris Widmaierin mukaan todennäköisesti vasta ensi vuoden turnauksen jälkeen.

Miesten kaksinpelin finaali on siirtynyt New Yorkissa pelattavassa turnauksessa maanantaille jo viitenä vuotena peräkkäin sateen takia. Jotkut huippupelaajat ovat valittaneet, että kyseessä on ainoa grand slam -turnaus, jossa välierät ja finaali on sijoitettu peräkkäisille päiville.

Yhdysvaltain avoimissa on vuodesta 1984 lähtien pelattu ns. Super Saturday, jonka ohjelmaan ovat kuuluneet miesten molemmat välierät sekä naisten finaali.

Wimbledonissa, Ranskan avoimissa ja Australian avoimissa kaava on erilainen: Naisten välierät pelataan torstaina ja miesten välierät perjantaina. Naisten finaali puolestaan on vuorossa lauantaina ja miesten finaali sunnuntaina.

USTA julkisti myös ensi vuoden turnauksen palkintosummat. Kokonaispalkintopotti nousee neljällä miljoonalla dollarina 29,5 miljoonaan dollariin.