Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Uskomaton ratkaisu SM-jäätanssissa - Napin irtoaminen vei kullan

Jäätanssin Suomen mestaruuden vei niukasti pari Olesia Karmi-Max Lindholm pistein 120,40. Mestaruus ratkesi dramaattisella tavalla.

urheilu
Henna Lindholm-Ossi Kanervo
Henna Lindholm ja Ossi Kanervo pettyivät kuultuaan dramaattisesta ratkaisusta, joka vei heiltä jäätanssin SM-kullan Yle

Toiseksi sijoittuneet Henna Lindholm-Ossi Kanervo hävisivät mestaruuden napin irtoamisen vuoksi vain 0,22 pisteellä.

Koko kilpailun voittajaksi kuulutettiin heti suorituksen jälkeen aluksi väärä pari eli Henna Lindholm-Ossi Kanervo.

Tuloksessa ei ollut vielä kuitenkaan huomioitu yhden pisteen vaatevähennystä, joka sääntöjen mukaan täytyy tehdä, mikäli vaatteesta irtoaa joku osa ja putoaa jäälle. Ossi Kanervon vaatteesta irronnut nappi aiheutti tämän vähennyksen.

- Pisteet ovat aina epävirallisia, kunnes tuomaristo on ne tarkistanut. Tarkistusvaiheessa huomasimme, että pisteiden syöttövaiheessa tuo vaatevähennys ei ollut päivittynyt pisteisiin, jäätanssikilpailun ylituomarina toiminut Virpi Kunnas-Helminen selvitti tapahtunutta.

"Olisi ollut kiva voittaa luistelulla eikä draaman kautta"

Tilanne oli Henna Lindholmille ja Ossi Kanervolle luonnollisesti hyvin epämieluisa, sillä he olivat jo ehtineet iloita Suomen mestaruudesta.

Jäätanssikilpailun kontrollerina toiminut Mika Saarelainen kertoi vaatevähennyksen olevan osa sääntöjä, ja se on tehty urheilijoiden turvallisuuden takaamiseksi.

- Kilpailusta jäi ristiriitaiset tunteet. Olemme onnellisia voitosta, vaikka olisi ollut kiva voittaa luistelulla eikä draaman kautta. Onnittelimme aluksi Ossia ja Hennaa ja heti sen jälkeen pahoittelimme tilannetta, ensimmäisen Suomen mestaruuden senioreissa voittanut Olesia Karmi sanoi.

Lindholm-Kanervo voittivat vapaatanssikilpailun, Olesia Karmi-Max Lindholm olivat puolestaan lyhyttanssikilpailun ykkösiä. Jäätanssijoiden arvokilpailuvalinnat vahvistetaan tiistaina.

Lähteet: Taitoluisteluliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat