Kasperi Kapanen debytoi liigassa - "Se on jo nyt minua nopeampi suorassa luistelussa"

Kuopion SM-liigaottelussa oli ripaus historian siipien havinaa, kun Kapasen kiekkoperheen nuorin polvi luisteli liigajäille.

urheilu
Kasperi Kapanen.
Kasperi Kapanen on ensimmäistä kertaa kokoonpanossa isänsä Samin kanssa.Yle

Hannu Kapasen pojanpoika, Sami Kapasen poika Kasperi Kapanen paikkasi nuorten MM-kisoihin lähteneen Artturi Lehkosen pelipaikkaa ja teki sen vielä ykköskentässä Sakari Salmisen ja Jukka Voutilaisen rinnalla.

Kolmannen polven liigakiekkoilija, vasta 16-vuotias Kasperi sai vastuuta yli 11 minuuttia ja oli tyytyväinen avausotteluunsa, jossa savolaiset väänsivät 5-4-voiton rangaistuslaukauskisan jälkeen.

  • Hyvät fiilikset. Voitto tuli ja itsekin pelasin ihan hyvin. Parista paikasta olisi voinut laittaa kiekon sisään, tuumi Kapanen.
  • Onhan tämä erilaista kuin A- tai B-junioreiden pelit. Paljon enemmän on yleisöä, mutta mielestäni se on vain postiivinen asia. Saa enemmän jännitystä peliin, sanoi Kapanen.

Kun kiekkoperheen vesa lähti ensimmäiseen liigamatsiinsa, mitä ohjeita isä-Samilta tuli?

- Hän sanoi vaan, että käytä vahvuuksiasi. Luistele paljon ja ole aktiivinen.

Aikoinaan NHL:n nopeimmaksi luistelijaksi tituleerattu Sami Kapanen totesi Yle Puheen kiekkokierroksella, että Kasperi on jo nyt häntä nopeampi suorassa luistelussa.

- Jos menemme kaukalon ympäri kilpaa, niin sitten uskon vielä voittavani - kaarreluistelun ansiosta, Sami virnisti . Kari Salmela, Kuopio

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat