1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Vakiovihje: Bonusrahojen kimppuun!

Vakioveikkauksessa on tarjolla lisärahaa pukinkontin täytteeksi peräti 400 000 euroa. Ihan helppoa rahojen metsästäminen ei ole, sillä kierros näyttää etukäteen tasaiselta ja vaikealta.

Juhlivatko Harry Redknapp ja QPR jälleen voittoa? Kuva: AFP / Lehtikuva

Manchester Cityn kotivoitto kohteessa viisi on ainoa, johon vaihtomerkkejä ei tarvitse harkita. Lisäksi vakioveikkaajat ovat pelanneet valistuneesti, eli suuria ylipelaamisista johtuvia pankkeja ei juuri ole.

Yksi sellainen saattaisi kuitenkin löytyä kohteesta 12, jossa vahvassa vireessä oleva Millwall kohtaa sarjan alakastin Barnsleyn. Millwall on selkeä suosikki, mutta sen suosikkiaseman ei pitäisi olla missään olosuhteissa pelijakauman osoittamaa yli 70 prosenttia.

Vaikka ristivarma on aina riski, osuessaan se jättää mukavasti vaihtomerkkejä muihin kohteisiin. Kohteessa neljä West Hamilla ja Evertonilla on kokoonpanoista pois tukku hyökkääviä taitopelaajia. Pelistä onkin odotettavissa vähämaalinen talvisen kelin taistelupeli, jossa tasapelin todennäköisyys on normaalia korkeampi.

Kohteessa kaksi luotan QPR:n jatkavan nousuvauhtiaan kohti putoamisviivan parempaa puolta.

Bonuskierroksen kunniaksi vihjerivissä on yksi vaihtomerkki enemmän kuin normaalisti. 

Jatkuuko Ärrien vire?

“Seitsemästoista kerta toden sanoo” ajateltiin viime viikonloppuna Loftus Roadilla, kun Queen’s Park Rangers otti Fulhamin kustannuksella vihdoin kauden avausvoittonsa. QPR on ollut Valioliiga-kauden suurimpia pettymyksiä, sillä jumbosija ei ole ollut se, mitä kovia kesähankintoja tehneeltä joukkueelta on odotettu.

Uusi manageri Harry Redknapp ehti luotsata joukkueen kolmeen tasapeliin ennen kuin helpottava voitto lopulta tuli. Vaikka voittaminen on ollut edelleen vaikeaa, uuden managerin Harry Redknappin aikana Ärrien peli-ilme on parantunut selvästi. Esimerkiksi huipputaitava pelintekijä Adel Taarabt alkaa vihdoin lunastaa häneen asetettuja odotuksia myös Valioliigassa. Hän teki kaksi maalia Fulhamia vastaan ja oli pelissä muutenkin aivan suvereeni.

Kotijoukkue Newcastlella sen sijaan käyrä on näyttänyt jo pitkään alaspäin. Europelit mukaan lukien se on voittanut vain yhden viimeisestä 11:sta ottelustaan.

Suurin syy huonoon vireeseen ovat loukkaantumiset. Permanenttikokoonpanoa on ollut lähes mahdotonta löytää, ja avainpelaajista ovat edelleen sivussa toppari Steven Taylor sekä keskikentän elintärkeät Hatem Ben Arfa ja Yohan Cabaye.

Newcastle on kaikesta huolimatta edelleen vaarallinen ryhmä, mutta joukkueiden päinvastaiset kuntopuntarit huomioiden pelaan kohteen kaksi kerrointa kohottavalla merkkiyhdistelmällä risti-kaksi.

Rohkealla ristillä rahoiksi

West Hamin ja Evertonin kohtaamisesta on odotettavissa tasainen ja ympäripyöreä vääntö pisteistä. Everton on näistä kahdesta perustasoltaan parempi joukkue, mutta Hammersin vankka kotietu tasoittaa etumatkaa.

Kumpikin ryhmä on pelannut hienon syksyn, joten mitään suurta painetta voittoon ei ole kummallakaan. Sekä Hammers että Toffees kärsivät poissaoloista, joilla on vaikutusta etenkin hyökkäyspeliin.

West Hamilla on ollut jo jonkin aikaa loukkaantumisia hyökkäyspäässä, ja viime viikon kierroksella sairaslistalaisiin liittyi keskikentän ehdoton moottori Mohamed Diame. West Hamin keskikentällä ja hyökkäyksessä onkin tällä hetkellä enemmän taistelua kuin taitoa.

Evertonin maalintekohaaveita heikentävät oleellisesti belgialaisen Marouane Fellainin pelikielto ja hänen maanmiehensä Kevin Mirallasin loukkaantuminen.

Molempien joukkueiden puolustuspelaaminen on Valioliigan eliittiä. Pienen maaliodotusarvon kamppailussa tasapelin todennäköisyys nousee, ja kun lähtökohdat ovat muutenkin tasaiset, joten raapustan lapulle riskilläkin ristivarman.

Yllätystasuri mahdollinen

Mestaruussarja näytti todellisen luonteensa viime viikonloppuna, kun sarjakärki Cardiff City hävisi kotonaan hännänhuippu Peterborough'lle. Se ottelu osoitti, ettei Mestaruussarjan yhdessäkään ottelussa ole megasuosikkeja.

Tämä kannattaa muistaa kohteessa, jossa huippuvireinen Millwall isännöi ankeasti esiintynyttä Barnsleya. Millwall on hävinnyt ainoastaan yhden viimeisestä 16 ottelustaan, vaikka sitä povattiin kauden alla putoamistaisteluun. Sarjan heikoimpiin ryhmiin kuuluvan vierasjoukkue Barnsleyn otteet ovat olleet huonompia, sillä se on taapertanut jo 11 peliä ilman voittoa.

Tästä huolimatta Millwallin saama yli 70 prosentin pelikannatus on selvästi liikaa. Mestaruussarjan kärkiryhmätkin voittavat kotiottelunsa keskimäärin vain vähän yli 60 prosentin todennäköisyydellä, ja Millwall ei hyvästä vireestään huolimatta kuulu ihan sarjan eliittiin.

Barnsley on huonoista tuloksista huolimatta esiintynyt ajoittain ihan pirteästi. Se on venynyt vierastasapeleihin Leicesteriä ja Boltonia vastaan, joten samankaltainen yllätys on ihan mahdollinen myös Leijonien vieraana.

Kotivoitto on pelin todennäköisin lopputulos, mutta suosittelen mukaan erittäin hyvin takaisin maksavaa ristivarmistusta.

**Vakio 1, kierros 51 **

1 West Bromwich - Norwich               1 X
2 Newcastle U - QPR                      X 2
3 Tottenham - Stoke                      1

4 West Ham - Everton                     X
5 Manchester C - Reading                1
6 Southampton - Sunderland              1

7 Leeds - Middlesbrough                 1  2
8 Leicester - Cardiff C                  1 X
9 Sheffield W - Charlton                1 X

10 Birmingham - Burnley                  1
11 Blackburn - Brighton                  1 X
12 Millwall - Barnsley                   1 X
13 Watford - Nottingham                  1

Ville Pekkanen