1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Juventus teki historiaa - "Erityinen vuosi"

Juventus on kerännyt vuoden aikana yhteensä 94 pistettä Serie A:ssa. "Vanha Rouva" pani perjantaina oman ennätyksensä uusiksi.

Antonio Conte on tyytyväinen suojattiensa otteisiin. (Arkistokuva) Kuva: EPA

Italian jalkapalloliigaa ylivoimaisesti johtava Juventus otti perjantai-illan myöhäisottelussa lisäajalla 3-1-voiton Cagliarista. Voitto nosti Juventuksen pistepotin jo 44:ään, mikä on kymmenen pistettä enemmän kuin toisena olevalla Internazionalella.

Juventus on kerännyt nyt kalenterivuoden aikana yhteensä peräti 94 pistettä Serie A:ssa, mikä on kaikkien aikojen eniten Italian liigassa. Myös edellinen ennätys oli Juventuksen hallussa: vuonna 2005 Fabio Capello johdatti torinolaiset 93 pisteeseen.

- Tässä täytyy vain ajatella taaksepäin tätä mahtavaa joukkuetta, jotta ymmärtää kuinka erityinen vuosi tämä on ollut, Juven nykyinen päävalmentaja Antonio Conte totesi Football-Italia-verkkosivustolle.

Cagliari kiusasi Juventusta perjantaina loppuun saakka, ja vasta Alessandro Matrin 2-1-maali lisäajalla varmisti vierasjoukkueen uuden ennätyksen.

- Kaikki panevat meitä vastaan likoon parhaimpansa. He haluavat näpäyttää meitä. Sen huomasi siitä, kuinka kaikki Cagliarin pelaajat kärsivät ottelun lopussa krampeista, Conte sanoi.