Suora

  • Freestylen MC: Thaiwoo, parikumpareet
  • MM-kultajahdissa vastoin kaikkea todennäköisyyttä - raju tahto ja unelma revanssista tähtipakki My Kippilän hurjan paluun takana
  • Urheilustudio 15.12.
  • Alppihiihdon MC: Val d'Isère, miesten pujottelun 1. lasku
  • Val d'Isere, miesten pujottelun 1. lasku

Romarilta uran paras syöksykisa

Andreas Romar onnistui Bormiossa mainiosti. Syöksykisan kärkinelikko mahtui 0,02 sekunnin sisään.

urheilu
Andreas Romar
Andreas Romar (Arkistokuva)AFP / Lehtikuva

Bormion syöksykisan kärkikamppailu oli harvinaisen tasaväkinen. Voitto meni lopulta jakoon, kun Itävallan Hannes Reichlt ja Italian Dominik Paris päätyivät samaan loppuaikaan.

Maailmancupin kokonaiskisaa johtava norjalainen Aksel Lund Svindal jäi 0,01 sekunnin erolla kolmanneksi. Itävallan Klaus Kröll oli kisan neljäs, vaivaisen 0,01 sekunnin erolla Svindaliin.

Andreas Romar laski Bormion haastavassa rinteessä uransa parhaaseen syöksysijoitukseen. Hän jäi voittajista 1,19 sekuntia ja sijoittui 14:nneksi.

- Tänään oli vuoden paras kisa ja sen mitä ehdin muiden laskuja katsoa niin oli tapahtumia ja meininkiä radalla. Tasapuoliset olosuhteet kaikille, mutta on tuo rata raaka. Tuhat metriä korkeuseroa eli 20 kertaa oma kotirinne missä oppinut laskemaan. Koko ajan on tapahtumia, kääntää ja hakkaa, joten siinä ei missään vaiheessa ehdi koota ajatuksia, Romar kertasi Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

Lähteet: AP, Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat