Hyppää sisältöön

Northug selvään voittoon, Lehtonen kukisti Heikkisen

Petteri Northug osoitti olevansa kunnossa ja valmis voittamaan ensimmäisen Tour de Skinsä. Norjalainen otti selvän voiton 4 kilometrin vapaan hiihtotavan prologin Oberhofissa.

Petter Northug Kuva: Lehtikuva

Petter Northug oli väliajoissa kärjen tuntumassa, mutta nosti vauhtiaan hyvin loppua kohti. Maalissa Myös viime vuonna voittoa juhlinut norjalainen löi toiseksi tulleen Ruotsin Marcus Hellnerin 6,1 sekunnilla. Venäjän Aleksander Legkov kiri kolmanneksi.

Tourin hallitseva mestari Dario Cologna ei ole alkukaudesta säväyttänyt, mutta näytti prologissa olevansa edelleen varteenotettava voittajaehdokas. Sveitsiläinen aloitti matkan rauhallisesti, mutta nousi lopulta neljänneksi.

Northug pääsee starttaamaan sunnuntain 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokisaan 11 sekuntia ennen Hellneriä. Colognan johtama suuri takaa-ajoryhmä starttaa noin 25 sekuntia Northugin perään.

Lari Lehtonen oli yllättäen suomalaismiesten paras. Väliaikapisteessä 37. sijalla ollut joensuulainen oli lopputuloksissa 25. ja jätti 29. sijoittunutta Matti Heikkistä 1,3 sekuntia. Ensimmäisen Tour de Skinsä aloittanut Iivo Niskanen oli 80:s.

4 KM (V), VÄLIAIKALÄHTÖ, MIEHET

25. Lari Lehtonen      FIN      + 23,7 **
29. Matti Heikkinen    FIN      + 25,0 **
80.
Iivo Niskanen      FIN      + 45,7