1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Trilleristä karmea pettymys - Suomi karsintasarjaan

Suomen hienoa nousua ei palkittu. Ruotsi jatkaa lohkovoittajana suoraan välieriin.

Joel Armian maalit eivät riittäneet. Kuva: Lehtikuva

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen pelit jatkuvat Ufan MM-kisojen karsintasarjassa. A-lohkon päätöskamppailussa Suomi kärsi värikkäiden vaiheiden jälkeen 4-7-tappion Ruotsille, mikä ei riittänyt puolivälieriin.

Kaksi ensimmäistä erää oli melkoista vuoristorataa. Jo Tshekkiä ja Sveitsiä vastaan esiin tulleet ensimmäisen erän ongelmat nousivat jälleen esiin, ja Ruotsi karkasi reilussa 14 minuutissa 3-0-johtoon. Suomen peliä leimasi hermostuneisuus, joka näkyi muun muassa tyhminä hyökkäyspään jäähyinä.

Ensimmäisen erän lopulla alkoi Suomen vahva vaihe, jota avitti Ruotsin jäähyherkkyys. Joel Armia tykitti 1-3-kavennuksen ja 3-3-tasoituksen. Välissä osui Rasmus Ristolainen. Kaikki Suomen osumat syntyivät ylivoimalla.

Kun Ruotsin pelikuri palautui, peli meni taas Ruotsin nuotin mukaan. Viktor Arvidsson iski 4-3-osuman ajassa 36.03, ja minuutista tuli musta. Ruotsi iski jo toisen kerran kaksi maalia minuutin sisään, kun Filip Forsberg iski ylivoimalla 5-3-osuman ajassa 36.47.

Kolmannessa erässä Ruotsi pelasi fiksusti, mutta ajassa 50.40 Suomi sai vihdoin kavennuksen aikaan. Maali tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, ja sen teki 165-senttinen Ville Järveläinen. Suomella oli vielä lopussa sauma ylivoimalla, mutta se kaatui Joel Armian hyökkäyspään jäähyyn. Viimeisen naulan arkkuun iski Emil Molin reilu minuutti ennen loppua. Viimeisellä minuutilla osui vielä tyhjiin Arvidsson (2+1).

Tappion myötä Suomi jatkaa karsintasarjaan Latvian, Saksan ja Slovakian kanssa. Ruotsi jatkaa lohkovoittajana suoraan välieriin. Puolivälieriin A-lohkosta selviytyivät Tshekki ja Sveitsi, joka päihitti Suomen pisteen erolla.