Suora

  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 20.7.
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Aviopari katoaa
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Kirvesrinnat yhä Kärppien peikko - "Tappara oli loistava"

Kärpät kaatui Tapparan käsittelyssä jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Hannu Aravirta ei tappiota selitellyt.

urheilu
Hannu Aravirta
Hannu Aravirta antoi tunnustusta Tapparalle.Tomi Hänninen

Ennakkoasetelma

Tänään käynnistyi tammikuun tiivis otterypäs. Kärpilläkin 13 ottelua. Nyt pelataan kierroksia, joilla luodaan suuntaviivoja runkosarjan loppusijoituksille.

Joukkueet olivat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti. Molemmilla kerroilla Tappara oli vienyt voiton samoin 3-1 lukemin. Jatkuiko vieraiden menestys vai sanoiko kolmas kerta Kärpille toden?

Tapparan joukkue pääsi ehjänä peliin, kun puolustaja Kurtis Foster oli pelikuntoinen. Kärpillä puolestaan oli edelleen melkoinen suma sairasosastolla. Kymmenestä puolustajasta vain viisi oli ehjänä, molemmat maalivahdit edelleen pois ja vajetta myös hyökkäysosastolla. Sarjatilanteen herkullisuudesta kertoi se, että seitsemäntenä ollut Tappara oli vain viisi pistettä kolmosena ollut Kärppiä perässä.

Ratkaisu

Avauserä oli tapahtumiltaan tasainen. Tappara sai johtomaalin liian helposti. Päädystä ponnahtaneen kiekon laukoi todella pienestä kulmasta sisään Chris Connolly ajassa 9.04. Juha Leimulle syöttöpiste.

Molemmilla joukkueilla oli useita maukkaita maalipaikkoja. Isäntien paikat rakensi vauhdilla kuntoutuva Jari Viuhkola. Toisessa erässä odoteltiin lisämaaleja puoliväliin asti. Tappara hyödynsi käytännössä erän ainoan ylivoimansa. Kärpät tosin juuri tuli täysilukuiseksi, kun Ville Nieminen laukoi Jannik Hansenin komeasta poikittaissyötöstä 0-2 ajassa 30.44. Teemu Aalto merkkautti toisen syöttöpisteen.

Kärpillä näytti jo uskokin loppuvan erän lopulla. Niin vahvasti Tappara maaliaan puolusti mv. Juha Metsolan ollessa viimeinen lukko. Pelin ratkaisu nähtiin kolmannen erän alussa. Ensin Kärpät pelasi ponnettoman ylivoiman. Sen jälkeen Antti Erkinjuntti survoi irtokiekosta 0-3 ajassa 43.38. Ivan Humlin kaksi peräkkäistä jäähyä pitivät huolen siitä, ettei Tapparalla ollut vaikeuksia pitää johtoaan. Lopussa Kärpät näytti alistuvan helposti.

Kommentit

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli tyytyväinen peliin valmistautumiseen:

- Kärpillä oli alussa kaksi huippupaikkaa, jotka Juha Metsola hoiti. Johtomaalin jälkeen meiltä sitten tasapainoinen esitys. Tämä oli koko joukkueen voitto. Kärpille ei ainoatakaan ylivoimahyökkäystä koko pelissä. Viisikot säilyivät tiiviinä. Valmistautuminen junassa onnistui näköjään hyvin.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta ei tappiota juuri selitellyt:

- Tylyt lukemat. Heti avausminuutista näki, että pelistä tulee vaikea. Meiltä huono vauhti eikä henkistä kanttiakaan ollut tänään. Tappara oli parempi, jopa loistava. Kun he pääsevät johtoon, on keskialueen träppiä vaikea murtaa.

Muuta

Tappara otti jo kauden kolmannen voittonsa Kärpistä. Oululaiset ovat tehneet kolmessa pelissä vain kaksi maalia. Maaliero tamperelaisille 9-2.

Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat