Lähteenmäki pääsi vihdoin näyttämään vauhtinsa

Krista Lähteenmäki onnistui jälleen taktiikassaan ja teki nousujohteisen kisan Tour de Skillä. Lähteenmäki sanoikin odottaneensa tilaisuutta näyttää kuntonsa.

urheilu
Krista Lähteenmäki
Krista LähteenmäkiLehtikuva

Krista Lähteenmäki pystyi tykittämään 3,3 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa juuri niin kovaa, mitä oli ajatellutkin hiihtävänsä.

- Ei ihan samanlainen hyvä fiilis jaloissa kuin oli eilen. Aloitin räväkästi, sillä tasaisella minun piti tehdä paljon töitä, koska se on minun vahva alueeni. Toisessa pitkässä nousussa meinasin nitkahtaa, mutta siinä mäen päällä sain kuitenkin levähtää, Lähteenmäki kertasi Yle Urheilun haastattelussa.

Lähteenmäen mukaan on täysin normaalia, että hän kiristää tahtiaan loppumatkalla. Hän sanoi hiihtäneensä koko pienen ikänsä nousujohteisesti.

- Hiihdän aina alussa rauhassa ja haen hyvän tekniikan. Sitten on varaa kiristää, hän hymähti.

Lähteenmäki sanoi jo vapaan hiihtotavan takaa-ajon jälkeen, ettei hän ole ollut huolissaan, vaikka Tourin ensimmäiset kisat eivät sujuneetkaan odotetulla tavalla.

- Vaikka alku-Tour ei mennyt hyvin, niin Livignon leiri meni. Tiesin, että olen kunnossa ja jossain vaiheessa pystyn ulosmittaamaan sen. Nyt on hyvät fiilikset, sillä olen odottanut vain, koska pääsee näyttämään vauhtiani.

Lauantaina naisilla on edessä 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisa, jossa on jaossa myös ylimääräisiä hyvityssekunteja kirimaaleissa. Lähteenmäki ei vielä tiedä, aikooko hän kisata hyvityssekunneista, vaan katsoo tilanteen vasta kisassa.

- Varmaan kisani on enemmän tarkkailua. Vaikea sanoa, miten porukka lähtee liikkeelle. Mutta rankka kisa on tulossa, se on varmaa. Liian kovaa ei voi hiihtää, muuten tulee kolmannella tai viimeisellä kierroksella kuolema, Lähteenmäki totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat