1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Paloniemi 25:s Zagrebin pujottelussa

Santeri Paloniemi otti 25. sijan alppihiihdon maailmancupin sunnuntain pujottelussa Zagrebissa. Voiton vei itävaltalainen Marcel Hirscher.

Santeri Paloniemi pujotteli 25:nneksi alppihiihdon maailmancupin osakilpailussa Kroatian Zagrebissa. Paloniemi oli 25:s jo avauskierroksen jälkeen ja säilytti asemansa toisella kierroksella.

Zagrebissa voittoa juhli itävaltalainen Marcel Hirscher, joka peittosi puolella sekunnilla toiseksi laskeneen ruotsalaisen Andre Myhrerin. Kolmanneksi parasta vauhtia laski itävaltalainen Mario Matt.

- Ei mitään ihmeellistä laskemista tänään ja hieman olisi lisäpuristusta kaivattu toisella kierroksella. Ihan supertyytyväinen ei voi olla, mutta hyvää tekemistä kaiken kaikkiaan, Suomen B-maajoukkueen valmentaja Janne Haarala totesi.

Paloniemellä oli laskuja ennen hieman ongelmia selän jäykkyyden kanssa, joka vei parhaan terän laskuista.

- Selän kanssa oli hieman ongelmia startissa ja en saanut oikein elastisuutta siihen. Toisella kierroksella ei sitten uskaltanut hyökätä tarpeeksi, Paloniemi harmitteli.

Marcel Hirscher nousi voittonsa ansiosta maailmancupin kokonaistilanteessa ykköseksi. Hirscherin (740 pistettä) jälkeen kakkosena on norjalainen Aksel Lund Svindal - 689 pistettä.

PUJOTTELU, ZAGREB, KROATIA

  1. Marcel Hirscher       AUT  1.56,17
2. Andre Myhrer          SWE   + 0,57
3. Mario Matt            AUT   + 1,09
4. Stefano Gross         ITA   + 1,15
5. Felix Neureuther      GER   + 1,31
6. Alexis Pinturault     FRA   + 1,33
7. Manfred Mölgg         ITA   + 1,73
8. Ivica Kostelic        CRO   + 1,78
9. Steve Missillier      FRA   + 2,34
10. Patrick Thaler        ITA   + 2,38

** 25. Santeri Paloniemi     FIN   + 3,41**