1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

NHL-konkaripuolustaja ei suostu lähtemään KHL:stä

Lubomir Visnovsky haluaa välttää New York Islandersissa pelaamisen hinnalla millä hyvänsä.

Lubomir Visnovsky Kuva: YLE

Yli kymmenen vuotta NHL-kaukaloissa pelannut Lubomir Visnovsky ei ole kiinnostunut palaamaan taalajäille, vaikka pitkä työsulku on päättynyt. Slovakialaispuolustaja on kertonut pelaavansa loppukauden mielummin KHL-seura Slovan Bratislavassa, jota hän on edustanut työsulun aikana.

Visnovsky on perustellut päätöstään "perhe- ja henkilökohtaisilla syillä". Slovakialaisen viime syksyn sotkuiset siirtokuviot vähentävät kuitenkin perustelujen uskottavuutta.

Visnovsky myytiin kolme päivää ennen työsulun alkamista Anaheim Ducksista New York Islandersiin. 36-vuotias slovakialainen yritti estää siirron väittämällä, että hänen sopimuksessaan on siirron estävä pykälä. Valitus ei mennyt läpi, ja Visnovsky kaupattiin Long Islandille.

- En ole tehnyt päätöksiä vielä ensi kauden osalta. Keskityn nyt Slovan Bratislavaan ja perheeseeni kotimaassani, Visnovsky kommentoi.

NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly on jo ehtinyt kommentoida Visnovskyn tapausta Newsdayn haastattelussa. Dalyn mukaan puolustajan on palattava Yhdysvaltoihin.

- Meillä on KHL:n kanssa sopimus, jonka mukaan NHL-pelaajat voivat pelata KHL:ssä vain työsulun aikana. Oletan, että tuota sopimusta kunnioitetaan, Daly totesi.

Visnovskylle olisi tarjolla Islandersin puolustuksessa iso rooli. Joukkue on rämpinyt vuosia NHL:n häntäpäässä.