Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

"Tulos tai ulos" toimi - Ässät lyttäsi Kärpät

Kärppien valmentaja Hannu Aravirta myönsi suoraan, että Ässät pelasi laajalla rintamalla loistavan pelin. Oululaiset tekivät hukkareissun Isomäkeen.

urheilu
Karri Kivi, Ässä-valmentaja.
Tomi Hänninen

Ennakko:

Ässien pelimannit olivat kovan paikan edessä. Siksi kovia lausuntoja on viime päivä latailtu niin yleisön kuin joukkueen valmennuksenkin taholta.

Karri Kivi pamautteli eilen oikaistavaksi tiettyjä asioita hänen ja Jesse Joensuun välisistä huhuista. Samalla hän penäsi joukkueelta tulosta. Ukkojen pitäisi kasvaa niihin rooleihin, joihin heidät on asetettu.

Kotona Ässät on ollut älyttömän heikko ja nyt vastassa Kärpät. Sehän voitti jo aiemmin tällä kaudella käydyt kaksi kohtaamista Ässiä vastaan. Jussi Jokinen ja Jason Demers lähtivät kuitenkin Kärpistä länteen.

Kärpillä oli kuitenkin jo eilen Poriin tultuaan ensi kertaa tänä vuonna molemmat omat molarit ja täysi puolistajakuusikko mukana.

Ratkaisut:

Ässät pisti kuitenkin heti rähinän päälle. Avauserässä omien Juha Järvenpää pääsi kuudella torjunnalla, mutta Johan Backlund joutui torjumaan Kärppien verkolla peräti 17 kertaa. Niiden lisäksi reppu heilui kahdesti..

Ässien maalit syntyivät aivan erän lopulla. Ajassa 18.11 Severi Sillanpää pisti sisään lähes vanhanaikaisen ja 19.25 peli oli 2-0. Tekijänä Aki Uusikartano jäätä pitkin längistä.

Toisessa erässä Ässien raumalainen muuttomies Eero Elo teki 3-0 ja Simon Suoranta kavensi 3-1:een. Erän päätökseksi Tuomas Pihlman pyssytti liian nopean ja tarkan etuyläkulmaan ja toiselle tauolle lähdettiin numeroista 4-1.

Nämä kaikki maalit tehtiin täysin kentällisin. Yv-osuma Jyri Marttisen ohjaamana vei Ässät jo neljän maalin johtoon. Sen kuitenkin kuittasi Jari Viuhkola, kun Kärpät pelasi kahden ylivoimalla. Ässien kuudes oli Veli-Matti Savinaisen ja 15 sekuntia sen jälkeen Juho Keräsen 6-3 -osuma hänen käsialaansa ajassa 52.00.

Kommentit:

- Loistava peli Ässiltä, onneksi olkoon. Kollega pisti itsensä likoon, mitä päivän lehdistä luin. Se oli ammattiteko. Joukkueelle viesti meni perille, kehaisi Hannu Aravirta Ässien tilannetta.

- Itse latauduimme hyvin, mutta teimme liikaa virheitä. Ensierän lopun maalit olivat pahoja. Samoin Pihlmanin huippulaukaus. Ässien viides oli taas hölmöilyämme ja kuudes oma virheemme. Meillä on vähän hankala vaihe, mutta kyllä kavereita on tulossa puolisenkymmentä lisää mukaan.

- Joukkue osoitti nytkin moraalinsa pelaamalla loppuun asti, tilitteli Ara lopuksi.

Karri Kivikin oli ilmeisen huojentunut, vaikka eihän yksi voitto tässä vaiheessa kovin paljon paina. Tulos tai ulos...oli aihe jo eilisessä Ässien infossa miehen itsensä sanomana.

- Iso peli kuitenkin meille. Jokainen tietää mitä viime aikoina on tapahtunut. Tulimme laajalla rintamalla, kuusi häkkiä. Pojilla oli se ilme, että nyt onnistutaan. Tätä juuri tänään tarvittiin.

Dragan Umicevic lähtee huomenna Ruotsiin. Ei meillä ole yhtään extra-äijää. Torstaiksi Lappeenrantaan, lopetti Kivi.

Ässien biili kurvaa itärajalle jo huomenna.

Jouko Färd, Pori

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat