Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild

Sami ja Kasperi Kapanen: "Tästä on unelmoitu!"

Lauantaina jääkiekon SM-liigassa nähdään historiallinen tapahtuma, kun KalPan ja Ilveksen välisessä ottelussa jäällä on sekä isä että poika. Samassa ketjussa Kapasten isä-poika-paria ei kuitenkaan nähdä.

urheilu
Sami ja Kasperi Kapanen.
Yle

- Kun päästään samaan aikaan kokoonpanoon, niin fiilikset ovat korkealla. Tätä on unelmoitu ja toivottu. Välillä se on tuntunut kaukaiselta haaveelta, sanoi Sami Kapanen perjantaina KalPan aamujäiden jälkeen.

Lauantaina KalPan kokoonpanossa Ilvesta vastaan on kaksi Kapasta, Sami ja Kasperi, isä ja poika.

16-vuotias Kasperi Kapanen debytoi SM-liigassa joulukuussa, mutta silloin Sami Kapanen oli vielä toipilaana.

- Toivo heräsi, kun Kasperi pääsi pelaamaan, vaikka itse en ollut vielä silloin pelikykyinen. Jos kaikki menee hyvin seuraavan vuorokauden aikana, niin päästään koittamaan.

Jos Kaperi jännitti hieman ensimmäistä ja toistaiseksi ainoata SM-liigapeliään, on jännitys lauantaina ainakin pykälää korkeammalla.

- Tietysti ikimuistoinen hetki kun pääsee oman isänsä kanssa pelaamaan. Hän on idoli ollut pienestä lähtien, sanoi Kasperi Kapanen.

- Itselläkin tämä kausi on mennyt hyvin ja pelasin yhden liigapelin. Tätä hetkeä varten on tehty töitä, sanoi KalPan A-junioreissa pelaava, B-juniori-ikäinen Kasperi.

Haaste luistelukilpailuun?

Sami Kapanen kertoi joku aika sitten Yle Puheen haastattelussa, että Kasperi on häntä nopeampi luistelija kaarreluistelua lukuun ottamatta.

- Pitäisi kokeilla joskus. Voin ottaa haasteen vastaan, murjaisi Kasperi.

- Päästä päähän luistelussa noin voi olla, mutta luotan siihen yhteen täyteen kierrokseen vielä, virnuili Sami, mutta ei heittänyt pojalleen haastetta.

- Kyllä poika on mennyt kovaa vauhtia eteenpäin ja saanut pelistä paljon itseluottamusta. Tämän päivän treenejä kun katsoi, niin hän uskaltaa tehdä juttuja ja pelata omilla vahvuuksillaan ja niin se pitäisi huomenna pelissäkin olla, Sami lisäsi.

"Toivottavasti ei jännitä liikaa"

On selvää, että hetki tulee olemaan Kapasten perheessä ikimuistettava ja jännitys sen mukaista.

- Toivottavasti ei ole kummallakaan liikaa, että peli menee hyvin, toivoi Kasperi.

Isä-Samin kommentti on päällisin puolin paljon rennompi.

- Kun pääsi katsomaan Kasperin ekan pelin, niin se vei itseltä suurimman jännityksen pois, vakuutti Sami.

Isän rooli jää, ainakin hetkeksi sivuun kun peliin mennään.

- En anna ohjeistusta enempää kuin kenellekään muullekaan pelaajalle. Välillä annetaan ja välillä vähän ärähdetään. Näinhän vanhemmat pelaajat välillä nuoremmille tekevät.

- Joukkueessa on hyvä vire ja vaatimustaso, ei siinä katsota nimiä selässä ja tämän mukaan mennään, päätti Sami.

Kapaset eri ketjuihin

Samassa ketjussa Kapaset eivät huomisessa ottelussa Ilvestä vastaa pelaa. KalPan aamujäillä perjantaina Kapaset harjoittelivat eri ketjuissa.

- Se olisi ollut valmentajan mukaan liian riskaapeliä laittaa meidät samaan aikaan kentälle.Ylilyöntejä voisi tulla, Sami naurahtaa.

- Toiveena olisi, että pääsisi muutaman vaihdon koittamaan.

Kari Salmela Kuopio

Suosittelemme

Tuoreimmat