Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Lahti jätti jumbopaikan

Korisliigassa tapahtui lauantaina pari merkittävää asiaa.

urheilu
Thomas Kelley teki 16 pistettä Namikalle.
Thomas Kelley teki 16 pistettä Namikalle.Timo Kopakkala

Ensinnäkin jumbopaikka vaihtui, kun Lahdessa Namika löi Uudenkaupungin Korihait ja samaan aikaan Forssassa FoKoPo hävisi Kouvoille. Pyrinnön voitto Salossa tiesi puolestaan sitä, että Suomen cupin lopputurnaus pelataan Pyynikillä, koska Pyrintö johtaa sarjaa 22 kierroksen jälkeen.

Lahdessa Namika onnistui katkaisemaan pitkän tappioputken, kun se nousi 90-85 (40-46)-voittoon. Korihait oli pitkään voitossa kiinni, mutta Namikan loppurynnistys oli sille liikaa.

- Enää ei pitäisi olla paluuta sarjan viimeiselle sijalle, tyytyväinen Namikan valmentaja Ilkka Palviainen sanoi.

Namikan Cedric Latimer (18) oli joukkueensa paras pistemies kuten myös koriin johtaneissa syötöissä (6). Louis Jonhson (17/11), Thomas Kelley (16), Vesa Heinonen (15) ja Jordan Hasquet (14) olivat niin ikään iskussa.

"Tämä tuntuu tosi hyvältä"

- Tämä tuntuu tosi hyvältä. Nousu voittoon lämmittää enemmän kuin paljon. Päätimme puoliajalla, että puristetaan voitto, Namikan Vesa Heinonen sanoi.

Korihaiden parhaat olivat 24 pinnaa heittänyt Mikko Jalonen ja 20 pojoa ja 5 korisyöttöä saldokseen haalinut Villematti Kopio.

- Olemme muutosvaiheessa. Lahti pelasi hyvin, emmekä saaneet Lahden hyökkäyspeliä rikki. Harmittaa hävitä, kun peli oli voitettavissa, Korihaiden valmentaja Jarmo Laitinen sanoi.

Pyrinnölle kotietu Suomen cupin finaalihuipentumaan

Salossa Pyrintö haki tärkeän voiton, sillä se siirtyi sarjakärkeen ja saa sen takia Suomen cupin loppuhuipentuman kotisaliinsa.

Pyrinnön voitto tuli lukemin 74-70. Pyrinnön parhaat olivat 20 pinnaa heittänyt, 10 levaria ja 5 syöttöä kerännyt Damon Williams ja Antero Lehto (19). Vilppaan paras oli 31 pinnaa upottanut ja 13 levaria haalinut Troy Barnies.

Kataja haki pisteet Lapualta lukemin 89-75. Joukkueen paras oli Jonte Flowers (21). Korikobrien ykkönen oli 22 pistettä upottanut Samuel Haanpää.

Lappeenrannassa nähtiin tiukkaakin tiukempi taistelu. Namikan voitto Kauhajoen Karhusta tuli lukemin 78-77. Matt Gibson heitti kotijoukkueelle 23 pinnaa, Greg Logins 22. Karhun paras oli J`Nathan Bullock (34/11).

Timo Kopakkala

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat