Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari

NHL-kaudelle sinetti - Pelaajayhdistys hyväksyi työehtosopimuksen

Kausi 2012-13 pyörähtää käyntiin 19. tammikuuta. Uusi työehtosopimus kattaa historiallisesti kymmenen vuotta.

urheilu
Gary Bettman
Gary Bettman sai vihdoin nimet työehtosopimukseen. Taistelu Stanley Cupista voi alkaa. (Arkistokuva)EPA

Jääkiekkoliiga NHL ja pelaajayhdistys NHLPA ovat allekirjoittaneet uuden työehtosopimuksen. NHL:n runkosarja käynnistyy lauantaina 19. tammikuuta, ja jokainen joukkue pelaa 48 ottelua.

NHL-seuroilla on siis vajaa viikko kauteen valmistautumiseen. Harjoitusleirit alkavat sunnuntaina, mutta harjoitusotteluita ei tänä vuonna pelata. Työehtosopimuskiista sovittiin viime viikon sunnuntaina, mutta molempien osapuolien piti vielä hyväksyä sopimuksen sisältö.

NHL teki sen jo aiemmin kuluvalla viikolla, ja pelaajayhdistyksen 36 tuntia kestänyt äänestys sopimuksen hyväksymisestä päättyi lauantaiaamuna. Kanadalaiskanava TSN:n mukaan 98,2 prosenttia äänesti sopimuksen puolesta, ja vain 12 pelaajaa sitä vastaan.

Uudessa, kymmenen vuotta kattavassa työehtosopimuksessa lajista kertyvät tulot jaetaan seurojen ja pelaajien keskellä tasan suhteella 50-50. Sopimusten pituudet on rajoitettu seitsemään vuoteen, mutta jatkosopimuksen saa solmia kahdeksaksi vuodeksi.

Lisäksi sopimus pitää sisällään muun muassa kohdat pelaajien eläkesuunnittelusta ja lukuisia perustettavia toimikuntia esimerkiksi pelaajien terveyden ja turvallisuuden sekä liigan kansainvälisyyden suhteen.

Suosittelemme

Tuoreimmat