Hyppää sisältöön

NHL-kausi: 99 päivää, 720 ottelua, runkosarja omassa konferenssissa...

NHL:n avauskierroksella pelataan 13 ottelua. Stanley cup -finaalit käynnistyvät kesäkuussa.

Jääkiekon NHL-liiga on vihdoin valmis alkamaan, kun liiga ja pelaajayhdistys allekirjoittivat lauantai-iltana uuden työehtosopimuksen. Runkosarjassa jokainen joukkue pelaa 48 ottelua, ja se pyörähtää käyntiin 19. tammikuuta.

Kaikkien 30 NHL-seuran harjoitusleiri alkaa sunnuntaina, mutta normaalin kauden tapaan harjoitusottelut jäävät tiukan aikataulun vuoksi pelaamatta. NHL-kauden 2012-13 runkosarja kattaa kaikkiaan 720 ottelua.

Joukkueet pelaavat kaikki 48 runkosarjan otteluaan omassa konferenssissa, joten konferenssien väilisiä taistoja ei nähdä ennen kesäkuussa alkavia Stanley Cup -finaaleita. Lisäväriä runkosarjaan tuo se, että jokainen joukkue kohtaa oman divisioonansa kilpakumppanit yhteensä 18 kertaa. Toisiin divisiooniin kuuluvat joukkueet kohdataan 30 ottelussa.

Vain 99 päivää kestävän runkosarjan jälkeen pudotuspelit käynnistyvät 30. huhtikuuta. Kun runkosarja päättyy kolme päivää aikaisemmin, tarkoittaa se sitä, että playoff-taistojen ulkopuolelle jäävät NHL-pelaajat ovat käytettävissä Suomen ja Ruotsin järjestämissä MM-kisoissa.

Viikon päästä lauantaina pelattavalla avauskierroksella suomalaisittain huomio keskittyy ainakin Minnesotaan, missä Mikko Koivun, Niklas Bäckströmin ja tulokashyökkääjä Mikael Granlundin tähdittämä Wild-miehistö isännöi Coloradoa.

Toisena suomalaispoimintana NHL:n avauskierroksella voi mainita Vancouverin ja Anaheimin välisen kamppailun. Kaikkien aikojen maalipörssissä 12. sijalla oleva Teemu Selänne aloittaa uransa 20. kauden NHL:ssä, kun Selänteen, Saku Koivun ja Toni Lydmanin edustama Ducks matkaa Kanadaan avausotteluunsa Canucksia vastaan.